Livets gang/Trosopplæring/Konfirmantleir på Stenbekk

Konfirmantleir på Stenbekk

publisert: 25. Januar 2018
2. - 4. februar reiser konfirmantene fra Rokke, Berg og Halden på leir. Her finner du alt du trenger å vite om leiren.

Sted

Vi skal til Stenbekk Misjonssenter ved Vestvannet i Sarpsborg. Ta av E6 ved Grålum (Tune kirke/Quality hotell), følg RV114 mot Skiptvet. Etter ca 3 km ligger Stenbekk på venstre side av veien.

Her finner du Stenbekk plassert på Google maps.

(Se også: stenbekk.no )

 

Tid

Alle konfirmantene møter opp på Stenbekk fredag 2/2 mellom kl 17:30 og 17:50. Det er fint om dere IKKE kommer veldig mye tidligere enn dette – da har vi ikke kapasitet til å ta i mot dere på en skikkelig måte.

På søndag er foreldre/familie invitert til å avslutte leiren sammen med oss med felles gudstjeneste på Stenbekk kl 14:00. Denne vil vare en snau time. Det blir servert kaffe fra kl 13:30.

 

Ledere

Menighetspedagog Johannes Halvorsen og sogneprest Kristin K. Bakkevig er med på hele leiren. Sogneprest Jan Lystad er med frem til lørdag kveld. I tillegg har vi med et flott team av frivillige ledere i ulike aldere, som alle sammen gleder seg til å treffe dere! Det er flere voksne ledere av begge kjønn til stede under hele leiren.

 

Organisering og innkvartering

Mye av programmet på leiren blir organisert i basisgruppene dere kjenner fra før. Dere vil bli fordelt på rom med folk fra gruppen deres, og mange aktiviteter kommer til å foregå i gruppene. Vi ønsker at alle skal ha noen rundt seg som de føler at de kjenner. (Vi tar i utgangspunktet IKKE i mot ønsker om romfordeling, med der hvor det er tungtveiende grunner til det ber vi om at foreldrene tar direkte kontakt med oss så raskt som mulig, så finner vi en god løsning.)

Konfirmantene sover i internatbygget ved siden av hovedbygget og noen i 2. etasje i hovedbygget. Det er egen dusj og toalett på alle rom. Det er 2-5 senger på hvert rom. Så langt det lar seg gjøre blir jenter og gutter innkvartert i hver sin etasje.

 

Program

Programmet blir en miks av undervisning, underholdning, lek, aktiviteter, fellesskap og moro. Vi skal lære noe sammen, oppleve noe sammen og le sammen. Vi forventer at alle er med på det programmet som er satt opp, selv om du kanskje er sliten eller egentlig har lyst til å gjøre noe annet akkurat da. Til gjengjeld tror vi du vil oppleve at vi har satt av en god del tid hvor du kan være sammen med venner og bare ha det fint. Leir skal være kos!

 

Mat og kiosk

Stenbekk er kjent for å ha bra mat! Fredag serveres det kveldsmat kl 18:00. Lørdag er det frokost 09:00, matpakke på formiddagen, middag 14:00 og kveldsmat 18:30. Søndag er det frokost 09:00 og middag 13:00. I tillegg blir det «i hånda-mat» til de som vil ha litt utpå fredagskvelden og noe varmt + vafler på lørdag kveld J.

Det er kiosk på Stenbekk som blir åpen på nærmere angitte tidspunkt.

 

Pakkeliste

 • Toalettsaker, håndkle, nattøy, klær
 • Innesko (NB: Vi kommer til å håndheve ute/innesone i alle bygg!)
 • Laken og putevar
 • Sovepose eller dyne
 • Bibel, konfirmantperm, skrivesaker
 • Varme klær du kan være ute i, og som tåler aktivitet. Ta med uteklær/sko som tåler dårlig vær!
 • Eventuelt: Spill, musikkinstrument og andre ting du tror kan være til felles hygge og glede
 • Eventuelt: Snop/brus til eget forbruk
 • Eventuelt: Penger til kiosken
 • Eventuelt: Ski, akebrett, snøskuffe eller andre ting man kan ha det gøy ute med

La PC, nettbrett, boomblaster, etc ligge igjen hjemme.

 

Regler

Disse leirreglene er satt opp for at alle skal få en fin leir, lære det de skal og komme hjem glade og fornøyde. Ved alvorlige og/eller gjentatte brudd på reglene kommer vi til å ringe foreldrene dine og be dem om å hente deg, om nødvendig midt på natten. Men det tror vi ikke blir nødvendig med en sånn fin gjeng som dere er! J

 1. Alle former for rusmidler er forbudt å ha med seg eller bruke. Koffeinnholdige energidrikker vil bli konfiskert og kan hentes av foreldrene dine på menighetskontoret i etterkant av leiren. Bruk eller besittelse av alkohol eller ulovlige rusmidler fører til umiddelbar hjemsendelse.
 1. Bruk av åpen ild er forbudt. Ute og inne.
 1. Mobiltelefoner etc. skal pga. brannfare IKKE ligge i sengen mens de lades.
 1. Hold orden på rommet. Ikke plasser bagasjen din foran ovnen eller slik at utganger blir blokkert.
 1. Du har selv ansvar for verdisakene dine. Ikke ta med deg ting du ikke vil miste. Sett gjerne navnelapper på tingene dine.
 1. Musikkspillere etc. skal bare benyttes på dagtid, bare når det ikke foregår noe felles program, og på en måte som ikke forstyrrer andre. Hvis du ikke respekterer dette får du dingsen din tilbake når leiren er ferdig. PC, nettbrett, DS, etc. kan du legge igjen hjemme. Bruk mobilen til å ringe med… ALTSÅ: Mobiltelefoner ol. som blir brukt under fellesprogram, etter leggetid etc. vil kunne bli inndratt av lederne.
 1. Alt oppsatt program er obligatorisk å være med på.
 1. Utesko skal tas av ved inngangsdøra, både på internatet og i hovedhuset. Bruk innesko.
 1. Behandle ting rundt deg på en ordentlig måte. Kast søppel i søppelkassa, ikke krabb gjennom vinduer og ikke bruk møbler til leketøy. Hærverk medfører erstatningsansvar.
 1. Ikke spill ball inne eller på parkeringsplassen.
 1. Ikke forlat leirområdet.
 1. Ta vare på folk rundt deg. Smil til andre. Si i fra hvis noen blir behandlet dårlig.
 1. Rett deg etter beskjeder fra ledere, bruk sundt vett og vis vanlig folkeskikk. Vi vet du kan. J

 

Kontaktinfo/bekreftelse på deltagelse

Kontaktinformasjon for deg og foreldrene dine står nederst i epost som er sendt ut til alle konfirmanter og foresatte. For å sikre at den informasjonen vi sitter på er korrekt ber vi om at en av foreldrene dine sender et svar på denne med bekreftelse på at du skal være med på leiren og at informasjonen er korrekt. Oppgi evt. hvis noe ikke stemmer.

Hvis foreldrene dine må ha tak i oss i løpet av leiren kan de ringe et av disse numrene:

 • Johannes Halvorsen: 941 71 465
 • Stenbekk misjonssenter: 69 13 04 99

 

Opplysninger

Hvis du har opplysninger i forhold til diett, helse eller andre spesielle behov, må du ta kontakt før leiren.

(Vi har notert opplysninger du evt. har gitt tidligere, men vi vil gjerne ha en tilbakemelding på dette allikevel hvis det angår deg; for sikkerhets skyld.)

 

 

VELKOMMEN PÅ LEIR!

Relaterte dokumenter
Finn veien hit:
Johannes Wilberg Halvorsen Menighetspedagog

Halden kirkelige fellesråd

Os Allé 13
1777 Halden

 

Powered by Cornerstone