Hva skjer?

Lokale konsekvenser av smitteverntiltak - oppdatert 12.05.20

Den norske kirke gjenåpner gradvis sin virksomhet

Etter nye sentrale føringer er det naturlig å starte opp med enkelte arrangementer etter en lang dvale. 

Gjennom hele mars og april har det vært gjennomført begravelser med strenge reholdsrutiner og begrensninger på antall deltagere og avstand disse imellom. Samtidig har vi underveis åpnet for private dåpsseremonier med kun foreldre og faddere til stede, og par har også blitt viet med kun forlovere i rommet.

Nye retningslinjer tillater å avholde innendørs arrangementer for inntil 50 personer (inklusive personale), så lenge lokalet imøtekommer avstandsbegrensningen (p. t. 1 meter). I noen kirker betyr det at 50 personer kan samles, mens i andre er det plass til et tyvetalls mennesker. I første omgang er det nå vielser og gudstjenester (med dåp) som igangsettes. Det vil være færre gudstjenestetilbud enn nomalt, og det digitale tilbudet opprettholdes enn så lenge.

Du skal være trygg når du kommer til kirken.

Hvordan skal vi forsikre oss om dette? For det første kan du stole på at vi overholder restriksjonene ved å ikke slippe inn flere mennesker enn tillatt. En følge i noen situasjoner vil da være at personer ikke får komme inn til en gitt seremoni. Samtidig vet vi at når mange i risikogruppene velger å holde seg hjemme, minker også pågangen til våre arrangementer.

For det andre kan du stole på at vi overholder de strenge renholdsrutinene som vi er underlagt. Eksempelvis vasker vi kontaktflater og begrenser disse til et minimum; vi vasker der hvor mennesker har sittet eller tatt med fingrene.

For det tredje er våre ansatte meget bevisste og oppdaterte på gjeldende prosedyrer for rengjøring og smittevern. Her er det viktig for oss å informere om at ditt navn vil bli notert sammen med tid og sted når du ankommer kirken. Dette er vi pålagt som en del av særlovgivningen som er innført i disse dager (Koronaloven § 13). Formålet er å tilhjelpe smitteoppsporing dersom noen til stede skulle vise seg å være smittet. Vi er samtidig pålagt å makulere informasjonen etter ti dager.

Les prostens hilsen om gjenåpning her.

Ale vårens konfirmasjoner er utsatt til høsten Se egen sak her

Menighetskontoret og kirkevergekontoret i Os Allé 13 er stengt for besøkende.

Sentralbordet er betjent mellom 10:00-14:00 på 69 17 95 30.
Kirkevergens kontor nås på e-post: fellesraadet@kirkenshus.halden.no
Menighetskontoret nås på e-post: halden@kirkenshus.halden.no

Trenger du noen å snakke med? Se her.

Hva skjer?

Nedenfor ser du en kalenderoversikt over alt som skjer i menighetene i Halden de neste månedene. Du kan bruke disse taggene til å avgrense kalendervisningen til det du er interessert i.

... Laster kalender ...

Hvis kalenderen bruker lang tid på å laste inn kan du prøve å laste hele siden på nytt:eller klikke her for å åpne kalender i eget vindu.
Faste aktiviteter
Lokale konsekvenser av smitteverntiltak - oppdatert 12.05.20
Den norske kirke gjenåpner gradvis sin virksomhet
Les mer
Planmessig gjenåpning av kirkene
Hvordan skal dette skje?
Les mer
Gledessprederne
Gledessprederne er et kor for alle uansett alder og funksjonsnivå, og øver annenhver tirsdag på Normisjonshuset på Glenne.
Les mer
1 - 3 av 6
Arrangementer
Planmessig gjenåpning av kirkene
Hvordan skal dette skje?
Les mer
Barnesamling - syng med!
Nå er det lenge siden Småtrolla, Familiesangen eller Barneklubben har hatt møte! Her er en helt egen samling for de minste, med regler, sanger og en bibelfortelling.
Les mer
Når kollektkurven støver...
En mulighet til å gi til din menighet
Les mer

Halden kirkelige fellesråd

Os Allé 13
1777 Halden

 

Powered by Cornerstone