Hva skjer?/Min menighet/Info til alle som skal konfirmeres i Rokke kirke lørdag 11. eller søndag 12. september 2021

publisert: 23. August 2021
Andre helgen i september er det konfirmasjon i Rokke kirke for konfirmanter i Rokke menighet. Her følger litt praktisk info.

FORBEREDELSER TIRSDAG 7/9

Tirsdag 7. september skal vi øve til konfirmasjon, prøve kapper og ta bilder. Det er viktig at alle møter pressist! Vi møtes i Rokke kirke.

De som skal konfirmeres på LØRDAG (Peder, Marius, Stian og Nicolai) møter klokken 1700.

De som skal konfimeres på SØNDAG (Inger Anne, Ludvig, Sofie og Haakon) møter klokken 1800.

Vær nøye på å holde 1 meters avstand til folk du ikke er i kohort med!

OM KAPPER

Du får med deg kappen hjem på tirsdagen. Ta med deg en stor plastpose el. å ha den i så den ikke blir møkkete eller krøllete. Hvis kappen har flekker el. kan dere gjerne vaske den før søndagen. Den tåler alminnelig maskinvask. Dette vurderer dere selv.

Etter konfirmasjonsgudstjenesten går vi i felles prosesjon ut av kirken og stiller opp utenfor så familiene kan ta bilder. Når vi er ferdig leverer du kappen din bak kirken (sakristidøra) før du sier "hade" til Johannes og Berit.

Husk på å behandle kappene pent!

FOTOGRAFERING

I år tar vi IKKE et felles gruppebilde med profesjonell fotograf. I stedet kommer en av kirkens frivillige medarbeidere til å ta et pent portrettfoto av deg i kappen din på tirsdag. Vi lager så et galleribilde med alle konfirmantene. Dere får i etterkant en link hvor dere kan laste ned både en kopi av portrettet ditt og montasjen med alle konfirmantene. Disse filene kan dere fritt benytte, trykke på papir osv.

KONFIRMASJONSDAGEN

På konfirmasjonsdagen møter alle konfirmantene BAK kirken klokken 10:30 i konfirmantkappe. Gudstjenesten begynner kl 11 og varer i ca en time.

Konfirmasjonsgudstjenesten blir også streamet live på kirkens Facebookside.

I tillegg til seg selv kan hver konfirmant ta med seg til sammen 8 gjester i kirken, fordelt på inntill 2 kohorter. Dette gjelder uavhengig av alder og vaksinestatus. Sørg for å overholde 1-metersregel til personer man ikke er i kohort med, også ved inn- og utgang.

Vi må registrere navn, fødselsdato og telefonnummer på alle som er i kirken. Det er fint om foresatte skriver ned en liste for deres gjester og leverer i døra når de kommer, så slipper vi å bruke tid på å notere dette. Av samme grunn er det en fordel om de som skal sitte sammen kommer samlet til kirken.

Dere får anvist plass i kirken.

Berit Øksnes Sogneprest, Prest
Johannes Wilberg Halvorsen Menighetspedagog