Hva skjer?/Min menighet/Kirkevalget er i gang!

Kirkevalget er i gang!

publisert: 09. August 2019
Forhåndsstemmingen starter 12. august!

På tirsdag 12.08 åpner kirkekontoret i Os Allé kl. 10:00. Fra da av og til fredag 06.09 er det anledning til å forhåndsstemme i Kirkevalget 2019. Din stemme teller!

Om du er forhindret fra å stemme på valgdagen, eller bare vil ha det unnagjort, så er det full anledning til å møte på menighetskontoret i Os Allé 13, i 4. etasje. Kontoret er åpent tirsdag-fredag mellom 10:00 og 14:00. Dersom du er medlem i Den norske kirke og er eldre enn 15 år (eller fyller 15 i 2019) kan du stemme i valg til bispedømmeråd og menighetsråd. Dersom du ikke er folkeregistrert i Halden før 30.06.19, har du ikke anledning til å forhåndsstemme etter 02.09. Da må du stemme på stedet hvor du soknet til pr. 30.06.19.

Det er tre lister som stiller i valg til bispedømmeråd, og disse kan du lese mer om her. Menighetsrådene har alle én enkelt liste. I begge valg er det anledning til å gi ekstrastemmer og å sette på inntil tre "slengere" (ekstra navn) på den valgte listen. Det er ikke anledning til å stryke kandidater. Full veiledning i stemmeprosessen vil bli gitt her ved kirkekontoret. Vi etterstreber naturligvis frie og hemmelige valg!

Dersom du ønsker å avlegge din stemme på valgdagene 08. og 09. september, finner du våre valgurner på samme sted som du vil stemme til Fylkes- og kommunetingsvalget.

Godt valg!

Albert Andersen Gjøstøl Menighetsfullmektig