Hva skjer?/Min menighet/Fasteaksjonen tirsdag 9. april  - Info til konfirmantene i Rokke, Berg og Halden

publisert: 03. April 2019
Her kan du som er konfirmant i Rokke, Berg eller Halden lese det du trenger å vite om Fasteaksjonen på tirsdag!

Tirsdag 9. april gjennomfører Kirkens nødhjelp Fasteaksjonen 2019 og alle konfirmantene skal være med og hjelpe til som bøssebærere.

Kirkens Nødhjelps fasteaksjon har blitt arrangert siden 1967 og har som mål å samle inn penger til dem som trenger det mest, og å forandre årsaker til nød gjennom beslutningspåvirkning. Pengene som samles inn går til Kirkens Nødhjelps arbeid over hele verden.

Årets fasteaksjon går til arbeid med å skaffe rent vann til mennesker i land hvor dette ikke er en selvfølge.

Praktisk gjennomføring

Konfirmantene skal gå sammen to og to. Avtal gjerne på forhånd med noen du vil gå sammen med og fyll ut skjemaet nedenfor, eller bli satt sammen i par på tirsdag.

Konfirmantene får utlevert bøsse, id-kort, infokort og kart over roden de skal gå. De skal signere ut bøssen før de går, og få signatur på at den er levert når de kommer tilbake.

Vi vil gjerne at de foreldrene som har muliget til å være med som sjåfør blir med på tirsdag. Noen av rodene ligger et godt stykke unna Ynglingen. Hvis foreldre ønsker å gå som bøssebærere er de også hjertelig velkomne til det.

Konfirmantene skal ut og gå med bøsser i tidsrommet 17:00 til 19:00.

Konfirmantene på basisgruppe Berg 4 og Berg 5 møter opp i Hårbyløkka 20 (hjemme hos Pål Myhren) i stedet. Dere skal gå i Sponvika.

Alle andre møter opp på Ynglingen (Vidars vei 21, Karrestad).

Hvis du ønsker å bytte oppmøtested må du spørre Johannes om dette innen mandag kl 12:00.

Ta med

Klær og sko som er egnet for å være ute og gå i 2 timer. Det er IKKE værforbehold.

Boller? Kake?

Når konfirmantene kommer inn etter gjennomført innsamlingsaksjon får de kakao, og hvis det er noen foreldre som kan tenke seg å bake noen til konfimantene blir det også satt stor pris på. Gi beskjed til Johannes hvis dere har mulighet til å ta med boller/kake, og oppgi gjerne hva dere tar med.

Kjøre?

Noen av rodene vi skal dekke er store og/eller ligger langt unna startpunktet. Særlig gjelder dette rodene i Rokke. Vi trenger derfor en del foreldre som kan stille opp og kjøre konfirmantene. Gi gjerne beskjed til Johannes hvis dere har mulighet til å kjøre.

Hva er egentlig Fasteaksjonen for noe...?

fellesseminaret tordag 4/4 (Berg kirke kl 18-20) får dere vite mer om Kirkens Nødhjelp og Fasteaskjsonen.

Du kan også lese mer om Fasteaksjonen og Kirkens nødhjelp på http://fasteaksjonen.no.

Riktig fremgangsmåte som bøssebærer

Se gjerne gjennom disse videosnuttene FØR du møter opp på tirsdag: https://www.youtube.com/watch?v=W9hBNhPtZsE

Johannes Wilberg Halvorsen Menighetspedagog