Hva skjer?/Søndag med "nabofellesskap" og vandring

Søndag med "nabofellesskap" og vandring

publisert: 03. September 2021
I år går vi fra Berg (Tobro) til Rokke - og feirer gudstjeneste i Rokke kirke sammen

Vi vet at mange av dere ikke kan gå denne vandringen - men vi håper vi får se dere som ikke kan - i Rokke kirke kl 13 - til fellesskap der!

Det har blitt en tradisjon - i alle fall en treårig tradisjon - å møtes; Rokke og Berg menigheter. Vi  har gått til hverandre - to ulike ruter. I år skal vi gå det siste stykket mot Rokke - på en sti langs åkeren som vi ikke har gått før.

Gamle stier og nye stier. Fellesskap og ensom gange - ulikt vær og årstider... .......: Folk har gått mye i dette landskapet, gjennom århundreder! Jeg husker godt en av de eldste i kvinneforeningen - som ikke er her lenger. Hun fortalte om vandringer og mørke kvelder hjem igjen fra møter og fra foreninger. Spreke ble de!

Vi får gå - og vi får være under Guds store himmel - sammen på søndag. (Se detaljer på hjemmesidas forside!)

På et utsiktspunkt - mot Rokke - skal vi be denne bønnen

Gud, her har mennesker gått foran oss under århundrenes gang –

med sin lengsel og sine drømmer, og med sin tro,

i livets glede og under livets strev.

Takk for at de har gått veien foran oss.

På disse åkrene og engene har det blitt sådd og høstet,

slekt etter slekt, og menneskenes sult har blitt stillet.

Takk for menneskers tålmodige arbeid,

Takk for hvetekornets kraft og energi.

Her har du, Gud, allerede vært – i hver skapt detalj.

Takk for at du selv går foran oss.

I Jesus Kristi navn

Om du er med eller ikke med på turen - så kan vi være sammen om å be og takke for dem som gikk foran!

Ellers: Nå finnes det et program, en oversikt over høsten i Berg menighet -   Ta det med neste gang du er i kirka!

Velkommen!