Hva skjer?/Lyset og livet vender tilbake..

Lyset og livet vender tilbake..

publisert: 30. April 2021
....vi håper at fellesskapet også kan leves...

Jeg får vel si det aller først: Hvis noen lurer på hva slags bilde som er valgt denne gangen - så er det en hyllest til saksofon og jazztoner! Den halvårlige jazzmessa som vi er blitt glad i - hvor vi feirer gudstjeneste sammen med dyktige musikere fra Halden storband og Margrethe Gaulin som solist - den er i år bare mulig å feire digitalt. Men det gjør vi! 2.mai kan dere følge den (innspilt på forhånd) på hjemmesider eller facebooksider. Neste gang håper vi at vi også kan si: Vi ses!

Så åpnes det sakte opp - og vi håper det varer og vider seg ut! Under finner dere datoer for gudstjenester ut mai. Det er mulig å være 20 personer til stede i tillegg til invovlerte/ansatte. Det er registrering ved inngangen - og det er tilviste faste plasser.

Vi vet at mange har savnet gudstjenestene. Og vi vet at også mange er forsiktige nå. Men vi er trygge på at rammene er gode rundt de neste gudstjenestene - og håper at dere  kan kjenne kjenne at nå lysner det - og møtes!

Rundt kirken er jorden i ferd med å bli pløyd. Det er våronn for fullt - og som jeg har forstått; en litt komplisert og omfattende våronn i år - ettersom vinteren tok det som ble sådd i høst. For meg som bare ser det - fra "utsida" - gir det alltid håp og takknemlighet å se aktiviteten på jordene!

Men dette usynlige som også er tilstede i vårens under - slutter aldri å fasinere meg: Våren, håpet, hender og traktorer (Synlige!) og såkornets spirekraft... Kanskje spesielti år? Vi har fått det inn - hva de nedbrytende kreftene kan gjøre i en hel verden. Pandemien har vel knekt uskyld og naivitet på mange måter. Når det spirer og grønnes - er det som noe leges... Livet har sin kilde i en større virkelighet - som vi bare kan undres over. "..hver blomst, hver spire minner oss om å ta imot
det lys som alltid skinner  fra Gud, vår skaper god."

Denne skal vi nok synge flere ganger i vår - om vi fremdeles kan samles:

841 i salmeboka ( vers 1-3)
Den blomstertid nå kommer med lyst og glede stor,
den kjære, lyse sommer da gress og grøde gror.
Nå rører solens armer ved alt som før var dødt,
de blide stråler varmer, og alt på ny blir født.

De fagre blomsterenger og åkrer rad på rad,
de grønne urtesenger og trær som skyter blad,
hver blomst, hver spire minner oss om å ta imot
det lys som alltid skinner  fra Gud, vår skaper god.

Vi hører fugler sjungemed herlig jubellyd!
Skal ikke da vår tunge lovsynge Gud med fryd?
Min sjel, opphøy Guds ære med lov og gledesang!
Han vil oss nådig være som før så mang en gang.

*****Om alt går den veien det nå ser ut - blir det som bekrevet under. Om det blir andre restriksjoner å forholde seg til, endres også denne planen. Følg med på hjemmesider og avis. Og ta kontakt om dere ønsker.

2.mai: Digital jazzgudstjeneste på facebook / hjemmeside. Ikke gudstj i kirken.

9.mai: Gudstjeneste i kirken (20 personer pluss   involverte.)

16.mai: Gudstjeneste i kirken (20 personer +)

23.mai, pinsedag: Høytidsgudstjeneste. (20 pers+)

31.mai: Gudstjeneste i kirken (20 personer+)

Vi ser fram til å samles – og feire gudstjeneste!

Varm vårhilsen fra Kristin, prest