Hva skjer?/Påsketid mot pinse...

Påsketid mot pinse...

publisert: 17. April 2021
....er den store håpstida i kirkeåret....

Ja - det er påsketid fremdeles! Den tomme graven, Jesu nærvær hos sine - og håpet fra den tomme graven;  - troen på at døden ikke er det siste - men Guds kjærlighet.....La oss varme oss på det - selv om vi ikke møtes. Også når tvilen siver inn - i et samfunn som har helt andre fokus - og i hjerter som kjenner på smerte - også i påsketida - også da - og spesielt da: Jeg håper at lyset og varmen fra den oppstandene Kristus kan gis oss i glimt; - Han som gjentar og gjentar: "Vær ikke redde! Det er meg!" (Om du vil - så gå inn og se på en video på youtube med Zack Williams og Dolly Parton(!): There was Jesus.)

Jeg begynte å skrive her i helgehilsenen - om utvikling framover, smittevern, det vi synes er urimelig i å holde kirkene mer stengt enn annet, om åpne kirker som vi heller ikke får ha - men jeg vil bare si dette: Sammen i denne kommunen og i Den norske kirke i Halden (og i Sarpsborg, prostiet) følger vi det som til enhver tid blir bestemt og samarbeidet om. For meg som prest, er det en viktig lettelse å kunne gjøre. Det er mange avgjørelser som må gjøres i denne tida - og vi trenger ikke flere. Men om du sitter med spørsmål om dette, eller om noe annet - eller bare har lyst på en prat; ikke vær redd for å ta kontakt med meg!

Etter 25.april vet vi litt mer om veien videre. Nå vet vi at det kun er digitale gudstjenester de to neste søndagene, 18. og 25.april, - og til uka spilles det inn en jazzgudstjeneste fra Berg. Den sendes 2.mai. Det skulle vært jazzmesse den dagen - men Arild Elnes, Margrethe Gaulin, pål Espen Gulstavsen og Morten Olaussen stiller opp og gir oss toner digitalt. 

Så tror vi at det sakte åpner.. og håper på utefellesskap 8. og 9. mai. Men det er usikkert - og opplysninger må komme etter hvert. 

Jeg leser gjennom det jeg har skrevet - og ser at jeg sitter igjen med et stort ønske om at jeg kunne skrevet mer konkret! Jeg ser også at jeg skriver så muntlig i formen at det kanskje er vanskelig å følge setningene og meningene.. Men også dette er et resultat av at jeg har lyst til å snakke sammen - ikke skrive til...

Til slutt: Husk at kirkens facebooksider har gode ting gjennom uka. Den siste videoen som er håpsmusikk som kantor Marie i Immanuelskirken har lagt ut - den anbefales! 

Biskop Desmond Tutu - som vet hva det var å håpe på det som syntes håpløst -  skal få gi oss påskeorda til slutt:

"Det gode er sterkere enn det onde.

Kjærligheten er sterkere enn hatet.

Lyset er sterkere enn mørket.

Livet er sterkere enn døden.

Seieren er Hans - som elsker oss!

 

Jeg ønsker dere alle en velsignet vårhelg! Kristin, prest

 

Halden kirkelige fellesråd

Os Allé 13
1777 Halden

 

Powered by Cornerstone