Hva skjer?/"Stem opp den store lovsang om all Guds kjærlighet..."

"Stem opp den store lovsang om all Guds kjærlighet..."

publisert: 20. Mars 2021
eller lytt til lovsangen fra svarttrosten - og fra Maria!

Nei - vi har ikke sunget mye sammen! Det er på mange måter stille. Jeg gikk en tur til Remmenåsen for noen dager siden - og fikk høre svarttrostten - "trøsten" kan vi kanskje kalle den fuglen. Jeg vet hvor jeg finner den - og er like gla hver gang den vil synge! Det er lyset som får fram fuglenes sang. Uansett hvor kaldt det er, uansett pandemi og sorg, uavhengig av gråvær eller sol - de vet når lyset kommer er der igjen.

Lyset - det virkelige lyset - det er det som vi ikke styrer og ordner og kontrollerer. Sola. Våren. Påsken som snart er der - med våre liv i et nøtteskall: Både langfredag og påskemorgen...

I morgen er det Maria budskapsdag. Hun som ble mor til Jesus, vet lite om framtida. Hun viser oss en vei av tillit. Og da hun fikk fellesskap og bekreftelse gjennom en annen kvinne, Elisabeth, ble tilliten og usikkerheten til lovsang til Gud! Gud - som "løfter opp de lave".

Denne helga skulle jeg gjerne feiret gudstjeneste sammen i Berg kirke. (Nå kan dere se og lytte til gudstjenesten fra Immanuels kirke i morgen kl 11. Les også bulletinen fra Berg menighet. Eller meld til kristin.bakkevig@halden.kirken.no, så kan du stå på vår mailingliste)

Her er en av salmene vi hadde kommet itl å synge - Eivind Skeie har skrevet tekst og Harald Gulliksen, melodi. (Den finnes i andakten på kirkens facebookside fra 18.3., med Maria, kantor og Arild Elnes)

Velsignet helg der dere er! Hilsen Kristin, prest

Vi synger med Maria vår store glede ut
til ham som gav oss Jesus, til himlens høye Gud.
For hellig er hans navn, ja, hellig er hans navn.

Hans arm er sterk og mektig, med velde går han frem,
men ser de små og svake og elsker nettopp dem.
For hellig er hans navn, ja, hellig er hans navn.

Han lar sin nåde strømme mot sine barn på jord.
Han holder det han lover. Vi stoler på hans ord.
For hellig er hans navn, ja, hellig er hans navn.

Se, alle folk på jorden, de storverk Gud har gjort:
De sultne gir han gaver, de rike sendes bort.
For hellig er hans navn, ja, hellig er hans navn.

Stem opp den store lovsang om all Guds kjærlighet!
Syng gledens sang om Jesus i tid og evighet!