Hva skjer?/Januarhelg i åpenbaringstida

Januarhelg i åpenbaringstida

publisert: 16. Januar 2021
Er spenningen mellom lys og mørke noen gang sterkere enn nå - midtvinters? Vakkert er det, en kveld som denne...

Bildet er "ferskt" - og dere kjenner det sikkert igjen - dette lyset - som aldri slutter å fasinere oss.. Det er tida for å takke for lyset. Hengi oss til de blå timer når lyset er skjørt. Fanges av de få timene når sola sveiper over oss. Håpe på lyset i morgen. Se at lyset også er i frostrøyken....La lyset gi oss håp. Synge om lyset.... En av de vakreste salmene som vi skulle sunget i kirka også denne tida, er denne:

Kristus er verdens lys - hanog ingen annen,

født i vårt mørke, født som en av våre.

Når han er nær oss, er vår Far å finne. Ære være Gud!

Og vår tro og vårt håp er at Gud er nær oss - også denne januar med så mange restriksjoner, savn og usikkerhet. La lyset på kveldshimmelen invitere oss til å be: "Gud vær oss nær i denne tid!"

Vi møtes ikke som menighet og fellesskap enda. Men ....

* I morgen, søndag 17.januar kl 11 kan vi se innsettelsesgudstjenesten i Asak. Sigvald Steilbu er ny prest på Iddesida - og vi gleder oss til han tar fatt! Se mer info på hjemmesida!

* torsdag kveld, 21.januar kl 19 åpner vi igjen kiren for stillhet og ettertanke - og enkel kveldsbønn. 

* Søndag 24.januar kl 11 strømmes gudstjenesten fra Berg kirke. Det er en gudstjeneste med tema misjon - og Unni Holm Olsen fra Det norske misjonsselskap har prekenen. Maria H Johansen har med seg forsangere, og Kristin Bakkevig er prest.  Gudstjenesten kan ses på facebook og youtube - men mer info kommer på hjemmesida.

Ellers er det mye som skjer på facebook. Det er blitt et medium som kirken etter hvert i denne tida har benyttet stadig mer. Vi håper at også dere som ikke følger facebook, skal kunne finne det meste her på hjemmesida. Men vi får det ikke h elt til.

På facebook kan dere følge meditasjoner "Rast og ro" - som nå har en ny meditasjon over åpenbaringstidas tema.

Har dere ideer, tanker eller lyst til å ta kontakt? Gjør det!

God hilsen fra Kristin K Bakkevig, prest

 

 

Halden kirkelige fellesråd

Os Allé 13
1777 Halden

 

Powered by Cornerstone