Hva skjer?/Høstens påskedag i morgen

Høstens påskedag i morgen

publisert: 26. September 2020
En høsthilsen - med påskens overlys

Det er høst. Vakker. Vemodig. Mistrøstig. Rolig. Mørk. Lys.... Jeg vet ikke hvilke ord dere vil velge for høsten og høstens følelser - men i morgen "velger" kirken å fokusere på håpet gjennom mørket.

Det er høstens påskedag vi skal feire i kirkene våre - og det gir et annet perspektiv å få gjøre det når løvet faller og mørket blir tettere rundt oss. Påsken som feires om våren har det spirende livet rundt seg. Nå ligger kanskje håpet dypere ned - og det blir for noen av oss enda tydeligere at vi trenger håpet, håpet om at noe - Noen - er sterkere enn dødskreftene og mørket. Påskens evangelium er at håpet finnes - ikke bare der framme. Men her og nå.  Påske er å få ane et nærvær i, og et overlys over livet som det er - nå.

Om det er vanskelig å beholde troen - så har jeg et ønske om at vi kan la håpet leve. Sammen med den verdensvide kirken skal vi be om håp for oss selv og for en verden som blør og mennesker som ikke ser håp. Og vi skal gjøre som kirken før oss har gjort: Feste blikket på Han som kommer med et absurd og evig godt budskap om at livskreftene er størst: Jesus Kristus!

Gud velsigne høstdagene med håp!