Hva skjer?/Ja, takk! Gjerne litt hverdag!

Ja, takk! Gjerne litt hverdag!

publisert: 23. Mai 2020
Heldige er de som kan si det

Hverdagen er så forskjellig – den krever oss – på så ulike måter.

Jeg merker at jeg av den grunn synes at disse små hilsenene blir vanskelige.

Det er nok å se noen av dere for meg med det indre blikket –

Og jeg vet det selv – at hverdagenes utfordringer er av mange slag.

Men jeg vet også at noen ønsker seg tilbake til hverdagen. Til dagene før tapet, før sykdommen, før de økonomiske vanskelighetene tok overhånd – før det ble som nå.

For et par år siden var det et program på TV hvor ulike personer fikk velge en samtalepartner for en times tid. Tema var livet. I det lille og det store formatet.

Anne Grethe Preuss, sangeren, filosofen og låtskriveren som døde for noen måneder siden, hun ville snakke med Elisabeth Thorsen, prest i Oslo domkirke. Det var en ærlig og nær samtale. På slutten skulle de sammen formulere livsvisdom med tre ord el korte setninger. De skrev på arket sitt:

LEV. VÆR IKKE REDD. DET GODE SPRENGER SEG FRAM.

Jeg er ikke glad i enkle løsninger og formuleringer. Men etter denne samtalen, visste jeg at dette kunne jeg slutte meg til. Selv om det lød enkelt.

Vi skal LEVE våre liv. Være i det.

«Vær ikke redd!» - det er Guds stadige henvendelse til mennesker – gjennom hele bibelen. Det var Jesu siste ord til sine venner.

«Det gode sprenger seg fram». Det er den eneste grunnen til at jeg våger å være prest: Jeg tror at det gode sprenger seg fram. Guds vilje, Guds godhet, Guds rike, Jeg tror at vi lever i det – her i våre hverdager – men jeg tror også at vi er nærmere det for hver hverdag som går.

For Anne Grethe Preuss var det dødens overgang til det store livet som lå nært foran. For oss som er her, er det våre ulike, ukjente hverdager.

Men Gud kommer oss i møte – det er håpet i vår kristne tro.

Kanskje oppdager vi i denne hverdagen hvordan det gode sprenger seg fram – i glimt?

Så litt helt konkret: I mai måned var det allerede planlagt inn dåpsgudstjenester i kirka vår. Det har vært fint å ha denne muligheten - og fint å møte dåpsfamiliene og de små. De to siste dåpsgudstjenestene har vi 31.mai, d.v.s. pinsedag.

De første ordinære gudstjenestene blir derfor 7. og 21.juni.

Vi gleder oss til å møtes! Følg med på hjemmesider for mer konkret om gudstrjenestene. Og les gjerne forrige hilsen her på denne sida - om facebook etc.

Velsignet helg!

Kristin, prest

På nett: www.halden.kirken.no (Herfra finner dere inn til: Hva skjer? - Hvilke menighet: - Berg menighet)

Facebook: den norske kirke halden