Hva skjer?/Luciamorgen i Berg

publisert: 09. Desember 2019
Fredag 13/12 kl 06:30 inviterer Berg menighet til feiring av St. Lucias dag med lys, musikk, gode ord, gløgg og lussekatter.

St. Lucia var en ung siciliansk jente som døde for sin tro på 300-tallet. Hun er helgen for lys og helbredelse, og 13. desember feirer vi Luciadagen midt i mørketiden for å minne oss om at Guds omsorg og kjærlighet omslutter oss også når verden er mørk og kald.

I Berg kirke markerer vi dagen med en grytidlig morgensamling. Vakker lyssetting, sang, musikk og fortelling danner rammen om en helt spesiell morgen. Det anbefales å få med seg denne opplevelsen, selv for B-mennesker...

Luciamorgen er et åpent arrangement hvor alle er velkomne.

Denne samlingen markerer også slutten på dette konfirmantsemesteret – derfor er foreldre og familier til konfirmantene spesielt invitert. Ta gjerne med naboer, kollegaer og besteforeldre!

Medvirkende:
Prest Krsitin Bakkevig
Musikk ved Jan Erik og Jenny Norheim
Pernille Jellestad (Lucia)
Tekstlesere fra Berg menighet

Velkommen!

Luciamorgen i Berg

I løpet av samlingen endrer lyset i kirken farge. Fargenes symbolikk er med og formidler budskapet som uttrykkes i ord.

Luciamorgen i Berg

Det er ikke noe tog med hvitkledde småbarn i Berg kirke på Luciadagen, men én enkel Lucia.