Hva skjer?/Arrangementer/De gamle kirkeveiene.

De gamle kirkeveiene.

publisert: 13. August 2019
25.august inviteres til pilegrimsvandring med påfølgende felles gudstjeneste for Berg og Rokke i Rokke kirke.

Mellom de vakre middelalderkirkene i Berg og Rokke, finnes et vakkert kulturlandskap. Folk har i århundreder gått veien til disse to kirker.

Vi går ikke lenger for å komme til gudstjenesten, og kanskje går vi glipp av  søndagens «pilegrimsgang» som generasjoner før oss hadde.

For kirkegang er også en liten pilegrimsvandring. En glippe mellom hverdagsukene.

De gamle kirkeveiene.

Vi i Berg og Rokke menigheter har ønsket å ta opp igjen søndagens vandring en ettersommersøndag, med påfølgende gudstjeneste i Rokke kirke – og vi håper at du vil oppleve pilegrimssøndagen sammen med oss.

Vi har følge av Thor Sørbrøden og Arnstein Vold, som begge kjenner bygda og veien godt. Vi har god tid til å lytte til dem – og til å ta inn inntrykkene fra de stiene og veiene som har vært brukt av så mange tidligere.

Roald Tobiassen og Inger Marie Vierli Vold vil gi oss musikken og sangen fra de gamle folketonene og salmene underveis. De deltar også i gudstjenesten. Vandringen rammes inn av enkle vandringsbønner.

Ta gjerne med egen niste og drikke til turen.

Det kreves ingen trening for å være med – vandringen er overkommelig for de aller fleste. Hvis du er i tvil, så ta gjerne kontakt med Kristin Bakkevig, prest i Berg, på tlf. 48269054 for å forhøre deg.

Vi møtes ved Berg kirke kl. 10. Herfra kjører vi i noen biler til startstedet for vandringen, og sørger for at alle kommer tilbake til sine biler etter gudstjenesten.

Gudstjenesten starter kl. 13 i Rokke kirke – alle er velkommen dit; også de som ikke har vært med på pilegrimsvandringen!

Berit Øksnes Sogneprest, Prest