Hva skjer?/Nyhetsarkiv/Sensommer og oppstart

Sensommer og oppstart

publisert: 24. August 2020
..inn for å hente styrke og glede til å gå ut i hverdagen

Kjære fellesskap i Berg menighet!

Vi har en sommer bak oss - og vi går inn i en høst som ble litt mer motbakke enn vi håpet på. Avstand og restriksjoner må fremdeles til for at vi skal kunne samles trygt. Men det er godt å vite at vi kan samles! Noen kjenner seg mer utrygge enn andre, og noen har også av ulike grunner årsak til det. Ikke alle er komfortable med å møtes i kirka - på korøvelser, gudstjenester og andre samlinger. Men jeg håper alle vet, og kan kjenne, at de er en del av et større fellesskap allikevel!

Vi har allerede hatt to søndagsgudstjenester i Berg i august. - eller rettere sagt: vi har hatt fire gudstjenester. Nå gjør det begrensede antallet tilstede at vi stort sett må ha dåpsgudstjenester separat i kirkene våre. Men dåpsbarna er fremdeles en del av menigheten - og be gjerne for dem!

Vi er i ferd med å lage et program for høstens gudstjenester og andre samlinger. Men vi er forberedt på endringer, og håper at dere kan følge med på hjemmesidene - og alle som ønsker kan stå på mailinglista som menigheten har. Så bare tips om det!

Vi gleder oss til den 6.september - pilegrimsturen mellom Rokke og Berg, som avsluttes med gudstjeneste i Berg kirke i år. I fjor var det Rokke som bar destinasjon. Vi møtes på Sønnstevold kl 10 - og går til Berg. Men gudstjenesten kl 13 er både for vandrere og de som har tatt seg til kirken på annet vis. - og alle er vi vel vandrere!

Vi "tråkler oss fram" denne høsten - med korøvelser, usikkerhet om barneaktiviteter, konserter og kvelder. Men kveldene med stille kirke, og kveldsmesse er vi klare til å ha, den andre torsdagskvelden i måneden.  På bildet ser dere døra ut fra Berg kirke. Å gå inn å hente næring for å gå ut i dagene våre - det har vi gjerne som overskrift over menighetens ulike samlinger.

To torsdagskvelder om kristen tro bllir det også, den 24.september og 26.november. Den første kvelden vil Alf Rolin, vår menighetsformann, snakke om "Frihet - en gave som kan læres?"

Dette er litt om høsten. Vi kommer til å ha et program i kirka etter hvert - og vil prøve å holde oss oppdatert på hjemmeidene (Se under Berg menighet! Det kommer ikke på forsida for hele Halden)

Velsignet seinsommer til dere alle!