Hva skjer?/Nyhetsarkiv/Virtuelt påskekor: "Dine hender er fulle av blomster" - Bli med!

Virtuelt påskekor: "Dine hender er fulle av blomster" - Bli med!

publisert: 27. Mars 2020
Påsken 2020 blir underlig. Mange synes det er rart og trist å ikke kunne feire påske i kirken sin. Men: Vi kan feire påske sammen for det! Vi skal lage en musikkvideo med et virtuelt kor som synger "Dine hender er fulle av blomster" sammen. Den skal publiseres på 1. påskedag, og vi håper at DU vil være med!

Det er IKKE nødvendig å være supergod til å synge for å bli med.

Det kreves litt teknisk kompetanse for å bli med, men ikke mye. Spør en tenåring du kjenner. :)

Dette er en SUPER aktivitet å gjøre sammen som familie! Dere kan filme dere alle sammen samtidig med mamma og pappa om forsangere, eller lage en video hver hvis barna er litt større.

Send inn din video innen mandag 6. april kl 12:00, se detaljer nedenfor.

Lyst til å bli med?

DETTE TRENGER DU:

En mobil eller annet type kamera som kan filme i HD og ta opp ok lyd + en ANNEN dings (mobil, nettbrett, pc etc) som kan spille av en Youtubevideo gjennom et par øreplugger. Du kan normalt IKKE bruke kun en dings.

Et par øreplugger så du hører singbacktracket når du synger.

Et kamerastativ, en stabel med bøker på et bord eller noe annet som kan holde kameraet når du filmer.

Et rom med godt lys, ingen forstyrrende bakgrundslyder og gjerne en nøytral lys vegg du kan bruke som bakgrunn.

SLIK GJØR DU:

Velg om du vil synge vanlig eller avansert stemme. Den vanlige stemmen er melodistemmen mange kan fra før, den avanserte har en egen overstemme på de to siste refrengene. Du finner singbackvideoer til begge stemmene nedenfor.

Still deg opp og finn et godt kamerautsnitt. Hvis du synger alene kan du la hodet ditt fylle bildet i ca 2/3 høyde. Hvis dere feks. er to foreldre som synger sammen med barna deres må dere eksperimentere litt med bildeutsnitt, men prøv å finne et ustnitt hvor det er DERE som er hovedmotiv og ikke stua deres... ;)

Husk godt lys!

Sjekk at kamera filmer horisontalt og er satt på HD. (1080p eller til nød 720p) IKKE film i høyere eller lavere oppløsning. - Plugg ørepluggene til mobilen (eller nettbrettet el.) som du skal spille av singbackvideoen på. Du MÅ bruke øreplugger, hvis kompet høres på videoen du sender inn kan den desverre ikke brukes.

Start opptaket.

Start singbackvideoen.

Når du får instrukser om å klappe skal EN av de som filmes klappe hardt i hendene så det høres tydelig på opptake. Følg instrukser på videoen. (Dette er for at vi skal kunne tidssynkronisere alle innspillingene når vi redigerer.)

Når du er ferdig med å synge ser du gjennom det du har filmet. Ser det greit ut? Lyden ok?

Når du har filmet en versjon du er fornøyd med skal du sende videofilen til oss. Dette kan du gjøre på flere måter: Det enkleste er å laste den opp til Dropbox, Google Drive, One Drive eller en annen lignende tjeneste. Deretter gjør du filen tilgjengelig for andre og sender link til johannes.wilberg.halvorsen@kirkenshus.halden.no. Hvis du ikke får til dette tar du kontakt så hjelper vi deg. Det du IKKE må gjøre er å prøve å sende hele videofilen som filvedlegg i en epost, det er den for stor til!

Alle bidrag må være sendt inn senest mandag 6. april klokken 12:00.

Facebookgruppe

Vi har opprettet en egen Facebookgruppe for dette prosjektet. Der kan du stille spørsmål, snakke med andre som er med på prosjektet og kanskje vise en liten tjuvpremierer på det dere har laget?

Her er en liten videosnutt med instrukser:

Her er singbackvideo for den VANLIGE stemmen:

Her er singbackvideo for den AVANSERTE stemmen:

PS: Siden det er enklest å bruke en mobiltelefon til å spille av singbackvideoene har vi lagt dem i en Youtubeplaylist du kan åpne i Youtube.

Johannes Wilberg Halvorsen Menighetspedagog