Hva skjer?/Nyhetsarkiv/Å se og å bli sett

Å se og å bli sett

publisert: 18. Mars 2020
Hver onsdag får du nå en liten sak til ettertanke fra en av kirkens medarbeidere. I dag deler Kateket Runar Godø noen tanker om det å se, og en anbefaling til en podkast.

Det å bli sett er viktig for alle mennesker! Har du som er seende tenkt over hvordan det ville vært dersom du var blind? Et morsomt eksperiment kunne for eksempel være å forsøke å gå i kirken en dag med bind for øynene for å teste åssen det ville være. Jeg har en bekjent som er blind. Det beste Kurt – Ove vet er å gå på kino og på fotballkamp. Dette synes jeg høres veldig rart ut. Hvordan i all verden kan man oppleve en fotballkamp uten å se hverken ball eller spillere? Ja, det er mange tanker man kan gjøre seg rundt dette temaet.

Jeg tenker ofte at det er rart å tro på noe som jeg ikke kan se også. Ja for jeg har jo aldri sett Gud, men likevel så velger jeg å tro at han finnes. Åssen går det an? Jo, jeg har fått hjelp til å tro blant annet av noen som så han, og som skrev om det i den boken som kalles Bibelen, også møter jeg folk nå for tiden også som har forskjellige typer opplevelser av at Gud faktisk finnes.

I dager som nå, med Korona og litt av en unntakstilstand så synes jeg det kan bli litt vel mye snakk om Korona, om sykdom og om triste ting. Derfor var det befriende da jeg fikk tilsendt en lenke på facebook fra nettopp søsteren til Kurt – Ove. Kurt - Ove hadde nemlig vært med å lage en podkast for Kristent Arbeid Blant Blinde (KABB). I denne podkast episoden var Kurt – Ove på gudstjeneste og rapporterte om hvordan dette kan oppleves for en som ikke kan se med øynene. Har du tid til å bli med Kurt`n i kirken en tur nå? Da anbefaler jeg deg som bor her i Halden og høre på denne podkasten selv om den er spilt inn i en annen del av landet. Legg spesielt merke til det Kurt – Ove etter hvert sier om det å bli sett, eller å ikke bli sett. Så kan du kanskje overføre noe av de kloke tankene til Kurt - Ove til ditt eget liv, og til egne opplevelser.

Min oppsummering av noen minutter sammen med Kurt – Ove sin podkast var at for meg så vet jeg at jeg uansett alltid er sett av Gud – Gud ser meg, selv om jeg ikke alltid føler at jeg ser han!

«For jeg vet hvilke tanker jeg har for dere sier Herren. Fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp.» Jeg håper og tror på en fremtid som innebærer at vi igjen kan møtes og være fysisk sammen i våre vanlige fellesskap, men inntil da – Ha det bra og Guds fred over livene til oss alle der vi akkurat nå befinner oss!

Runar Godø, kateket

Å se og å bli sett