Hva skjer?/Nyhetsarkiv/Felles gudstjeneste på 8.mars

Felles gudstjeneste på 8.mars

publisert: 02. Mars 2020
Sammen med bl.a. Bygdekvinnelaget og Sanitetsforeningen feirer vi gudstjeneste på kvinnedagen. Biskop Solveig Fiske er med oss

De siste 6 åra har Kulturutvalget i Berg menighet samarbeidet med kvinneorganisasjoner i Halden om ulike aktuelle fokus på denne dagen.

Det har dreid seg omt "Stans vold mot kvinner"(Rød knapp aksjonen), kroppspress på jenter og ungdom, fokus på kvinner internasjonalt, etc.

I år er fokus på "Språkets undertrykkende og frigjørende makt",

I gudstjenesten feirer vi gleden og evangeliets frigjørende makt - og fellesskapet på tvers.

Biskop Solveig Fiske, som har vært opptatt av kvinners plass i kirke og samfunn, og som har en sentral og tydelig forkynnelse, holder dagens preken, og er med på panelsamtalen i Sanitetshuset etterpå.

I gudstjenesten har vi også med oss koret "Good-enough" og Jenny Norheim, foruten prester og frivillige. Maria Haug Johansen spiller.

Etter gudstjenesten inviteres til Suppe og panelsamtale i Sanitetsforeningens hus i sentrum.

Se eller avis og plakatersom kommer.

Vi ønsker oss et stort fellesskap av kvinner - og av menn - å feire denne dagen med!

Berit Øksnes Sogneprest, Prest