Hva skjer?/Nyhetsarkiv/Musikalsk adventskalender del 3 av 4 - Himmel på jord

Musikalsk adventskalender del 3 av 4 - Himmel på jord

publisert: 15. Desember 2019
Vi har kommet frem til tredje søndag i advent. Hver søndag før jul publiserer vi en julesangvideo vi håper kan være til glede og inspirasjon i adventstiden. "Himmel på jord" har raskt blitt en favoritt hos svært mange, og i dag blir den fremført av tre unge talentfulle Haldenjenter.

Emmeli Moen, Elinor Holt og Mathea Hansesætre går i 10. klasse på Strupe ungdomsskole og har spilt og sunget sammen i flere år allerede.

Her fremfører de en av våre nyeste julesanger i av være eldste kirker. Rokke kirke er i likhet med Berg og Idd en middelalderkirke, og ligger vakkert til høyt og fritt ved enden av Rokkesletta.

"Himmel på jord" er skrevet av Jan Vincents Johannessen og Amund Enger. Den er utgitt av flere kjente norske artister; kanskje mest kjent er Kurt Nilsens innspilling med Kringkastingsorkesteret fra 2010.

"Mer himmel på jord" er overskriften i Den norske kirkes visjonsdokument, og vi synes Johannessenes tekst formidler dette på nydelig vis (selv om sangen strengt tatt ble skrevet mange år tidligere): Du er ikke alene.

(ikke autopost til facebook)