Hva skjer?/Nyhetsarkiv/Lys i natten - Åpen kirke under Kulturnatt i Halden

Lys i natten - Åpen kirke under Kulturnatt i Halden

publisert: 16. September 2019
Fredag 20. september arrangeres Kulturnatt i Halden, og hele byen yrer av liv og spennende kulturopplevelser. Midt i byen ligger Immanuels kirke, og denne kvelden åpner vi dørene til kirken på vid gap. Du er velkommen inn; for å tenne lys og lytte, for å samle tankene, for å be, eller rett og slett for å hvile føtter og sjel i det hellige rommet. På kirkebakken blir det mulighet til å slå av en prat eller nyte en kaffekopp ved bålet. Som om ikke dette var nok i seg selv kan du også få med deg TO flotte konserter i kirken i løpet av kvelden.

Program for kvelden

19:00 – 23:30     Åpen kirke

Utenom de to programpostene nedenfor er kirkerommet tonesatt med dempet musikk, og det er anledning til å tenne lys for noe eller noen du tenker på.

20:00 - Solfrid Molland Ensemble

I samarbeid med Halden Frivilligsentral er vi utrolig stolte av å kunne invitere til det vi tror blir et virkelig musikalsk høydepunkt under årets Kulturnatt!

Solfrid Molland, flygel, trekkspill og vokal har de siste årene markert seg sterkt i Norge med sin sigøynermusikk og samarbeid med dyktige romske musikere. Et sterkt orkester har hun også med med bl.a. barnebarna til artisten Raja på gitar, Peter Nikak Ivanovitch og Aleco Ivanovitch som begge er sentrale i det Europeiske sigøynermusikk-miljøet, den serbiske fiolinisten Daniel Lazar og kontrabassisten Torstein Kinn. Sammen tar de publikum med på en reise til øst-europa med sigøynerballader ispedd Mollands egne komposisjoner og melodier skrevet til øst-europeiske dikt.

Konserten er en hyllest til øst-europa og til styrken og spiritualiteten i sigøynermusikken.

På denne konserten samarbeider hun tett med brødrene Peter Nikak og Aleco Ivanovitch Bielenberg som er barnenbarna til den russiske sigøynersangeren Raya. I tillegg har hun med seg fiolinisten Daniel Lazar fra Serbia, og kontrabassisten Torstein Kinn fra Østfold som binder det hele stødig sammen.

23:00 - Nattjazz

Jan Erik Norheim (tangenter)
Arild Elnes (saksofon)
Jenny Marie Norheim (sang)

Også i år gleder vi oss til å la Norheim, Elnes og Norheim fylle kirkerommet av varme myke toner i grenselandet mellom jazz, soul og gospel mens kvelden går mot natt. En vakker og stemingsfull avslutning på en lang og opplevelsesrik kveld!