Hva skjer?/Nyhetsarkiv/Eventyret om Herrebø fajansefabrikk

Eventyret om Herrebø fajansefabrikk

publisert: 31. Oktober 2018
Torsdag 8.november kl 18 dukker lokalhistorikeren Jens Bakke opp på en ny spennende «Bygdekveld på Karlsholm». I sitt kåseri vil han ta fram den eventyrlige historien om da Herrebø fajansefabrikk på 1760-tallet skapte verdenskunst av råstoffleire fra Idd.

I dag er fabrikken borte, men fortsatt finnes det en arv etter den på drøyt to hundre kjente rokokko-gjenstander. De fleste er på museum, men noe er også i privat eie, og blir tidvis omsatt til eventyrlige priser.

Kveldens musikalske gjester på Karlsholm er ekteparet Hege og Arild Ravneng som vokste opp i kormiljøet i Skjeberg. De stiller med et bredt repertoar med noe for enhver smak og sammen vår egen lokale Marte-Kari Melkerud lover de å skape sangglede for og med alle tilstedeværende.

Initiativtakerne bak tiltaket «Bygdekveld på Karlsholm» er en lokal gruppe ildsjeler som kaller seg «Karlsholms venner». I mange år har forsamlingshuset Karlsholm vært et viktig møtested på Idd. Det har gitt bygdefolk i alle aldre gode minner. Samlingene de har deltatt i på Karlsholm har vært viktige. Håpet er at bygdekvelden torsdag 8.november vil bli et flott bidrag i den rekken.

Som seg hør og bør blir det selvsagt god tid til mat og prat på arrangementet – i tillegg til at det blir utlodning og også anledning for alle til å verve seg som offisiell «Karlsholm-venn».

Eventyret om Herrebø fajansefabrikk

Halden kirkelige fellesråd

Os Allé 13
1777 Halden

 

Powered by Cornerstone