Hva skjer?/Nyhetsarkiv/Kulturnatt i Halden fredag 14/9: Lys i natten – åpen kirke

Kulturnatt i Halden fredag 14/9: Lys i natten – åpen kirke

publisert: 06. September 2018
Immanuels kirke holder åpent i kveld. Du er velkommen inn; for å tenne lys og lytte, for å samle tankene, for å be, eller rett og slett for å hvile føtter og sjel i det hellige rommet. På kirkebakken blir det mulighet til å slå av en prat eller nyte en kaffekopp ved bålet, og det blir enkelte kulturinnslag i løpet av kvelden.

Program for kvelden

18:30 – 00:00     Åpen kirke

Utenom de to programpostene nedenfor er kirkerommet tonesatt med dempet musikk, og det er anledning til å tenne lys for noe eller noen du tenker på.

21:00 - Bibel & Bach - Bergprekenen

Johannes Halvorsen (lesning)
Bibelens tekster taler til oss på tvers av århundrene. Enten man tror på en Gud som taler til oss gjennom Bibelen eller betrakter den som en klassisk tekst, har Bibelen vitalitet og formidlingskraft som treffer stadig nye generasjoner.

I kveld har du mulighet til å høre Jesu tale til folkemengden i fjellet - Bergprekenen - slik den er gjengitt av evangelisten Matteus. I Bergprekenen oppsumeres mye av den kristne etikk og menneskets relasjon til Gud som har omsorg for oss. Teksten får tonefølge av Johan Sebastian Bachs musikk – en vakker klassisk tekst rammet inn av vakker klassisk musikk.

23:00 - Nattjazz

Jan Erik Norheim (tangenter)
Arild Elnes (saksofon)
Jenny Marie Norheim (sang)

Mens kvelden går mot natt fylles kirkerommet av varme myke toner i grenselandet mellom jazz, soul og gospel. Det er lov å gråte av vakker musikk.

00:00 - Kveldsbønn

Vi avslutter kvelden med en kort kveldsbønn. Ha en velsignet natt!

Johannes Wilberg Halvorsen Menighetspedagog