Hva skjer?/Faste aktiviteter/Pinsefest og håp!

Pinsefest og håp!

publisert: 21. Mai 2021
...og fellesskap vi inviteres inn i.

Neida, pinsen har ikke samme plass i hjertene våre og i folks kunskap - som jul og påske. Men pinse er en påminnelse om livet selv som fyller våre liv - "for det er i Gud vi lever, beveger oss og er til."  Pinse er pusten i alt levende, og kjærligheten som er sterkere enn døden. Men pinse er ikke noe upersonlig, det er fellesskapet Jesus inviterer oss inn i - med seg og med og med Gud. Pinsen er påminnelsen om at vi ikke er alene i denne verden - vi er lovet et nærvær og en hjelper, Den hellige Ånd,  ved vår side og i vår midte. Pinsens evangelium er det som binder det menneskelige fellesskap om Jesus sammen - til en kirke. Et under - på tross av - og på tvers av-  ulikhet og vanskeligheter!

Pinse er kanskje den høytiden som passer til der vi er nå - i mai 2021: Vi har vært "stengt inne", vi har vært isolert fra viktige fellesskap - også i kirken - Vi er slitne av begrensninger og unntakstilstand...Kanskje trenger vi mer enn noen gang at Guds gode Ånd blåser nytt liv i oss selv, i våre fellesskap - og livet rundt oss... La oss være med i en pinsebønn: Kom til oss, Hellige Ånd, forny oss, og vekk til live det som er stivnet og dødt hos oss. Gi oss din fred – og fri oss fra angst og motløshet. Gjør oss frie til å tro og tjene deg og hverandre mens vi blir satt i stand til huske det Jesus Kristus gav oss. Amen

På søndag feirer vi pinsefestgudstjeneste Berg kirke. Med oss har vi forsangere og Arild Elnes på saksofon! Antallet nå har en grense på 30 pluss involverte. Men ikke tenk at du må bli hjemme for å gi plass til andre... Vi tror det blir plass! (- om du må snu - er det gudstjeneste neste søndag, 30.5. kl11)

Vi skal synge på søndag:

Gå gjennom byens lange, rette gater, du sommerlyse Helligånd.

Stryk ømt henover slitne, grå, fasader, og rør de trette smilebånd,

så troen gror og håpet bor der dørene blir åpnet for de andre.