Den norske kirkes gudstjenester avlyst

Dette gjelder også all annen organisert aktivitet frem til og med 13. april (OPPDATERT 26/3)

Det følgende er et utdrag fra e-post sendt til Den norske kirke i Halden fra Kirkerådets kommunikasjonsdirektør, Ingeborg Dybvig:

Konstituert preses i Bispemøtet Atle Sommerfeldt og direktør i Kirkerådet Ingrid Vad Nilsen ber alle menigheter i Den norske kirke avlyse planlagte gudstjenester og annen organisert aktivitet i kirkene og på menighetshus. Dette gjelder i første omgang fra og med 12. mars kl. 18.00 til og med 26. mars.

- Vi er opptatt av at kirken skal være tilstede for folk som vil ha fellesskap for bønn, samtale og fellesskap. Samtidig må vi være med på den nasjonale innsatsen mot koronavirus. Derfor må vi endre kirkens tilbud, og gå bort fra fysiske gudstjenester og samlinger inntil videre, sier Sommerfeldt.

- Vi ønsker fortsatt å være tilstede for alle som vil be, ha noen å snakke med eller oppleve et fellesskap, men det må skje via radio, nett og facebook. Publikum oppfordres til å følge kirken på sosiale medier og nettsidene våre, og kontakte den lokale menigheten på telefon eller nett, sier Vad Nilsen.

Gudstjeneste

Gudstjenesten er kirkens hjerteslag og puls gjennom historien. I gudstjenesten samles fellesskapet av mennesker fra alle livets sider - unge, gamle, svake, sinte, høyrøstede, glade, omsorgsfulle, fortvilede, late, snille, skrukkete, overmodige, slitne, fornøyde, lattermilde og gjennomsnittlige. Mennesker samles for å høre Guds ord, motta nattverdens gave, døpes, synge og be - og for å være sammen med Gud og sammen med hverandre.

"Du kalte oss til kirken,
og derfor er vi her.
Nå er vi dine gjester,
vår Herre kjær."

(L. Nordhaug, "Du kalte oss til kirken")

I Halden feires det gudstjeneste i flere kirker hver søndag.

Du er velkommen til fellesskapet i Guds hus uansett hvem du er og hvor du kommer fra!

Prester i Halden
Reidar Finsådal Sogneprest