Forsiden/Drop in-dåp

Drop in-dåp

publisert: 02. Juni 2021
Mange har måttet utsette barnedåpen på grunn av koronaen. Andre har gjennom livet lengtet etter å bli døpt, men ikke hatt mot til å gjøre det. Ungdommer ønsker konfirmasjon, men er ikke døpt som barn. I Immanuelkirken kan den som ønsker det komme og bli døpt i det vi kaller drop in-dåp lørdag 12. juni kl. 11-14. En kan komme uten forhåndsavtale eller en kan gjøre avtale om tidspunkt med kirkekontoret på forhånd.

I kirken vil prestene Kristin Bakkevig og Reidar Finsådal forestå dåpen. En organist vil spille musikk og om en ønsker kan en synge en salme eller to. Noen vil skrive ned nødvendige data til kirkeboken og andre vil servere kaffe til dem som ønsker det.

Drop in-dåp krever ingen forberedelse - annet enn en samtale med presten rett før dåpen. Om noen ønsker opplæring eller samtaler om troen i etterkant er en velkommen til det med en prest eller diakon. Dersom en ikke har med seg to faddere, kan kirken stille med det.

Erfaring fra drop in-dåp andre steder er at noen samler seg omkring den som skal døpes og tar på fin-stasen. Andre kommer i hverdagsklær til kirken for å bli døpt.

Velkommen til drop in-dåp lørdag 12. juni kl. 11-14!

Bildet er fra drop in-dåp i Gressvik kirke.

Berit Øksnes Sogneprest, Prest
Reidar Finsådal Sogneprest