Forsiden/Konfirmant 2022

Konfirmant 2022

publisert: 18. Mai 2021
VELKOMMEN SOM KONFIRMANT! Hvert år velger ca. 40 000 14- åringer over hele landet å bli konfirmert i kirken sin. Asak, Berg, Enningdalen, Halden, Idd, Rokke og Tistedal menigheter ønsker deg som er født i 2007 velkommen til et år som du kommer til å huske resten av livet. 

PÅMELDINGSFRIST ER PASSERT. Ta kontakt hvis du glemte å melde deg på...

 

Konfirmant 2022

HVORFOR 

Hva er konfirmasjon?  

Konfirmanttiden er en tid for å tenke nye tanker, få nye opplevelser og kanskje få nye venner! Temaer vi skal utforske sammen er: Hvor kommer jeg fra? Hva skal jeg bruke livet til? Finnes Gud? Vennskap og menneskeverd. Sorg og glede. Mote og mobbing. Kjærlighet, seksualitet og samliv. Miljø og rettferdighet. Hvordan kan jeg bety noe for andre? Hvem er Jesus? 
 
I konfirmanttiden er det tid og rom for å tenke og å stille spørsmål. En tid for å lære mer om Gud, deg selv og om andre mennesker. Som konfirmant i kirken får du mulighet til å bli kjent med Jesus Kristus; hva han gjorde og lærte oss. Konfirmasjon er Guds ja til konfirmantene, der han bekrefter sitt løfte til dem.  

Konfirmasjonsundervisningen er ikke spesielt for dem som er sikre på at de tror og kaller seg kristne. Du er velkommen med hele ditt liv, din tro og dine spørsmål. 

 

HVA 

Konfirmasjonstidens innhold 

Konfirmasjonstiden inneholder blant annet gruppesamlinger, undervisningssamlinger, interessante seminarer, en hektisk og herlig leirweekend og prosjektperiode med spennende aktiviteter tilpasset ulike interesser. I tillegg deltar konfirmantene på gudstjenester og i aktiviteter for barn og ungdom. De fleste konfirmantsamlingene er  annenhver uke og varer fra 1 - 2 timer. Konfirmasjonstiden avsluttes med en høytidelig gudstjeneste hvor hver enkelt konfirmant blir bedt for. hvor hver enkelt konfirmant blir bedt for.  

 
DÅP 

Du er hjertelig velkommen til å følge konfirmasjonsopplegget vårt selv om du ikke er døpt. Derimot forutsetter selve konfirmasjonshandlingen/konfirmasjonsgudstjenesten dåp. Dersom du ikke er døpt allerede, er det mulig å bli døpt i løpet av konfirmasjonstiden. Vi finner en tid som passer. 

Konfirmant 2022

PLAN FOR ÅRET 

Infomøte 

Alle som er interessert i å bli konfirmant inviteres til digitalt informasjonsmøte tirsdag 25. mai kl. 19.00. Link til infomøte blir publisert her på halden.kirken.no.

Her vil du få mer informasjon om hva konfirmantåret inneholder og det blir mulighet til å få svar på spørsmål.  

OPPDATTERT: HER finner du opptak av møtet.

 

Oppstart 

Konfirmantåret 2021-2022 starter i oktober, etter at årets kull er konfirmert til høsten. Da håper vi at det meste har normalisert seg slik at opplegget kan gjennomføres slik vi ønsker. Likevel må vi fortsatt være forberedt på at det kan bli noen restriksjoner som vil kreve tilpasninger. Før oppstart får dere semesterplan med alle samlingene du skal være med på frem til nyttår. 

 

Presentasjonsgudstjeneste 

Gudstjeneste hvor konfirmantene blir presentert for menigheten og får utdelt konfirmantbibel. 
 
Asak søndag 17.10 
Berg søndag 17.10 
Enningdalen søndag 17.10 
Halden søndag 10.10 
Idd søndag 24.10 
Rokke søndag 17.10 
Tistedal søndag 24.10 

 

Gruppesamlinger 

På grunn av antall og geografi kan ikke alle konfirmantene være sammen på en gang. Noe av undervisningen vil foregå i mindre grupper, ved innskriving kan du ønske deg noen du gjerne vil komme på gruppe med.  

 

Leir 

Hvis smittesituasjonen tillater det, drar vi på leir til Solbukta leirsted utenfor Fredrikstad. Konfirmantleir er hektisk, morro og lærerikt! De fleste som har vært konfirmanter hos oss er nok enige om at dette er et høydepunkt de kommer til å ha gode minner fra. Gled deg! 

Leirdatoer:

  • 4. - 6. februar:    Asak, Enningdalen, Idd og Tistedal 
  • 11.-13. februar:  Berg, Halden og Rokke 

 

 

Prosjektperiode 

Etter konfirmantleirene i februar starter det vi har valgt å kalle "Prosjektperioden". Før det skal alle konfirmantene komme med ønsker om hva slags aktivitet de har lyst til å være med på. Detaljer om de ulike gruppene kommer senere, men noen stikkord er musicalforestilling, skuespill, dans, musikk, sang, teknikk, video, matlaging, friluftsliv og sport. Konfirmantene blir satt sammen i nye grupper etter hva de skal drive med i denne perioden, som varer frem mot påske. 

 

Fasteaksjonen 

Hvert år samler konfirmantene i hele Norge inn penger til Kirkens Nødhjelps arbeid. Under aksjonen er vi avhengige av hjelp fra foreldre/foresatte til praktiske oppgaver, som vi vil komme tilbake til. 

 

Konfirmasjonsdatoer 2022 

  • Asak:  (evt. lørdag 14. mai), søndag 15. mai, søndag 22. mai 
  • Enningdalen: (Prestebakke kirke) 22. mai 
  • Berg: lørdag 7. og søndag 8. mai 
  • Idd: søndag 8. mai, (evt. lørdag 7. mai), søndag 15. mai 
  • Halden: (Immanuels kirke) søndag 1. mai 
  • Rokke: søndag 5. juni 
  • Tistedal: søndag 8. mai 

I forbindelse med innskriving kan du komme med ønske om konfirmasjonsdato hvis din menighet har flere dager. Vi fordeler konfirmantene på datoer i løpet av sommeren, og vi kan ikke gi lovnader om dato før denne fordelingen er gjort. 

Konfirmant 2022

 
ROM FOR ALLE 

Vi legger stor vekt på å tilrettelegge konfirmanttiden så godt som mulig for den enkelte. I den forbindelse er det fint om vi på forhånd får beskjed dersom det er spesielle forhold som vi bør være klar over. Det kan være funksjonshemminger, lese/skrivevansker, ad/hd eller andre medisinske/ psykososiale forhold. Vi kan for eksempel tilby helt individuelt undervisningsopplegg eller konfirmantundervisning på nett.  

I Den norske kirke skal heller ikke økonomi være et hinder for å kunne stå til konfirmasjon.  

Om noe av dette gjelder for dere, så finner vi en løsning. Ønsker du å snakke med noen, ta gjerne kontakt med Johannes eller Sigvald. 

 

PRIS 

Deltageravgift for konfirmantåret er kr 1.600,-. Siden vi ikke kan vite med sikkerhet at det blir mulig å gjennomføre leir slik vi planlegger i februar har vi delt opp dette i to innbetalinger: 750,- ved påmelding og 850,- betales i januar, forutsatt at vi kan dra på leir. 

 

INNSKRIVING 

Innskriving/påmelding gjøre via vår nettside senest søndag 27. juni (FRIST UTSATT). 

Vi benytter en ekstern leverandør (Checkin.no) til å administrere påmelding og betaling. 

Ta kontakt hvis dere av en eller annen grunn ikke kan melde deg på på nett. 

 

 

TIL SLUTT 

Noe du lurer på? Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål. Vi snakker også gjerne med deg som er usikker på om du vil bli konfirmant i kirken! 

 

Menighetspedagog Johannes W. Halvorsen har ansvar for konfirmantene i Rokke, Berg og Halden menigheter:
 
941 71 465  / jwh@kirkenshus.halden.no 

 

Ungdomsprest Sigvald L. Steilbu har ansvar for konfirmantene i  Asak, Enningdalen, Idd og Tistedal menigheter:
 
918 37 727 / sigvald.steilbu@kirkenshus.halden.no

 

 

 

Johannes Wilberg Halvorsen Menighetspedagog
 
Sigvald Steilbu Kapellan

Halden kirkelige fellesråd

Os Allé 13
1777 Halden

 

Powered by Cornerstone