Forsiden/Den norske kirkes gudstjenester avlyst

Den norske kirkes gudstjenester avlyst

publisert: 12. Mars 2020
Dette gjelder også all annen organisert aktivitet frem til og med 13. april (OPPDATERT 26/3)

Det følgende er et utdrag fra e-post sendt til Den norske kirke i Halden fra Kirkerådets kommunikasjonsdirektør, Ingeborg Dybvig:

Konstituert preses i Bispemøtet Atle Sommerfeldt og direktør i Kirkerådet Ingrid Vad Nilsen ber alle menigheter i Den norske kirke avlyse planlagte gudstjenester og annen organisert aktivitet i kirkene og på menighetshus. Dette gjelder i første omgang fra og med 12. mars kl. 18.00 til og med 26. mars.

- Vi er opptatt av at kirken skal være tilstede for folk som vil ha fellesskap for bønn, samtale og fellesskap. Samtidig må vi være med på den nasjonale innsatsen mot koronavirus. Derfor må vi endre kirkens tilbud, og gå bort fra fysiske gudstjenester og samlinger inntil videre, sier Sommerfeldt.

- Vi ønsker fortsatt å være tilstede for alle som vil be, ha noen å snakke med eller oppleve et fellesskap, men det må skje via radio, nett og facebook. Publikum oppfordres til å følge kirken på sosiale medier og nettsidene våre, og kontakte den lokale menigheten på telefon eller nett, sier Vad Nilsen.