Forsiden/Åpen stille kirke og kveldsmesser i Berg i vår

Åpen stille kirke og kveldsmesser i Berg i vår

publisert: 06. Januar 2020
Et kirkerom for ro og ettertanke på nyåret. Enkel kveldsmesse kl 19.30. Se datoer.

Det finnes en mulighet til noen annerledes pauser i Berg kirke denne våren også.

Stillheten får rammer også i enkel musikk. Den som ønsker kan bli med på en enkel kveldsmesse kl 19.30

«Stillheten i kirkerommet – jeg ønsker meg den. Ikke så mange ord.».
Kirkerommets stillhet – møter et viktig behov i vår tid. Kanskje ofte et behov vi ikke selv er blitt klar over før stillheten møter oss. Vi trenger "stillhet i støyens tid" (Erling Kagge)

Det er ikke bare taushet og stillhet som skaper stillhet i kirkerommet – men også fraværet av inntrykk som vi ellers pepres med, og et nærvær av noe større enn oss, og av en tid som har vart lenger enn vår egen tid.

Noen torsdagskvelder i semesteret inviteres vi til å "legge fra oss" almanakken og mobilen i det gamle våpenhuset, eller ved inngangen til kirkerommet - rommet som på mange måter et annerledes rom enn de vi vanligvis ferdes i gjennom hverdagen.

Første kveld er 9.januar.

26. februar: Kveldsmesse med askekorstegning. En enkel symbolhandling påvei tilbake i starten av fasten.

19. mars: Stille kirke og kveldsmesse

I april kommer påsken - se nærmere program for påskeuka og evt stille kirke 23. april.

14. mai: Stille kirke og kveldsmesse

NB: Noen endringer kan skje i vår. Sjekk hjemmeside når det nærmer seg!