Forsiden/Middelalderaften i Rokke kirke

Middelalderaften i Rokke kirke

publisert: 09. September 2019

De 16 middelalderkirkene i Østfold er unike kulturminner i dagens landskap. De er levende vitner etter en svært annerledes tid, men er fortsatt i bruk og til glede i dag. 15. oktober, klokken 19.00 inviterer Østfold fylkeskommune til middelalderaften i Rokke kirke. Her vil du få høre vakker musikk med middelalderen som tema, og spennende historie om kirken, samfunnet og livet i middelalderen.

Musikk ved Sunniva Berg. Sunniva er utdannet klassisk sanger, men har med årene beveget seg mer over i grenseland mellom folkemusikk og jazz. Særlig folkemusikken fra Østfold har fanget Sunnivas interesse. Sunniva er en svært allsidig musiker som trakterer både vokal og flere ulike instrumenter med utstråling og formidlingsglede.

Foredrag ved arkeolog Silje Haugsten Ellefsen. Silje jobber hos fylkeskonservatoren i Østfold fylkeskommune, med prosjektet «Middelalderen i Østfold – kirkesteder og pilegrimsleder». Silje har tidligere jobbet som formidler og guide ved Kulturhistorisk museum, Vikingskipshuset og i Østfoldmuseene.

Arrangementet er gratis og varer ca. én time. Se også oversikt for andre kvelder på www.ostfoldfk.no

Middelalderaften i Rokke kirke