Forsiden/Åpen stille kirke og kveldsmesse i Berg

Åpen stille kirke og kveldsmesse i Berg

publisert: 10. September 2019
Velkommen til Stille kirke torsdag 12.september kl 19. Enkel kveldsmesse kl 19.30.

Stillheten får rammer også i enkel musikk.

Den som ønsker kan bli med på en enkel kveldsmesse kl 19.30

«Stillheten i kirkerommet – jeg ønsker meg den. Ikke så mange ord.».  Noen ganger  er det sånn for meg - og noen ganger hører jeg det - ofte i overaskende møter.
Kirkerommets stillhet – vi tror det kan være der - og møte et viktig behov i vår tid. Kanskje ofte et behov vi ikke selv er blitt klar over før stillheten møter oss. Vi trenger "stillhet i støyens tid" (Erling Kagge)

Det er ikke bare taushet og stillhet som skaper stillhet i kirkerommet – men også fraværet av inntrykk som vi ellers pepres med, og et nærvær av noe større enn oss, og av en tid som har vart lenger enn vår egen tid.

Tre torsdagskvelder i semesteret inviteres vi til å "legge fra oss" almanakken og mobilen i det gamle våpenhuset, eller ved inngangen til kirkerommet - rommet som på mange måter et annerledes rom enn de vi vanligvis ferdes i gjennom hverdagen.

Berg menighet legger til rette for stillhet i kirkerommet en torsdagskveld i måneden. (NB: Noen endringer i vår. Sjekk hjemmeside.