Forsiden/Skolesangbok-kveld på Karlsholm

Skolesangbok-kveld på Karlsholm

publisert: 07. Mars 2019
Torsdag 14.mars kl 18 blir det ny Bygdekveld på Karlsholm med skolemannen Mads Berg i fokus. Da vil tidligere rektor Ingegerd Bøe Jensen kåsere om sine barndomsminner fra gamle Iddevang der den kjente skolesangboka hans var flittig i bruk nesten fra før elevene hadde lært å lese. Hun vil fortelle om hvordan hun selv brakte denne kulturarven videre da hun kom til Prestebakke som lærer i Mads Bergs egen hjembygd, i tillegg til at hun også vil si litt om den landsomfattende betydningen skolesangboka hans fikk.

Kveldens musikalske gjest på Karlsholm er sangeren Frøydis R. Johansen. Hun begynte å synge som 11-åring i Glemmen kirkes barnekor under dirigent Egil Hovlands ledelse. Senere har det blitt en rekke solistoppgaver og i 2013 spilte hun inn en CD med et utvalg klassiske sanger. På Karlsholm vil hun sammen med vår egen lokale Marte-Kari Melkerud presentere et utvalg kjente og kjære norske sanger og melodier både fra Mads Bergs skolesangbok og fra andre kilder i den kulturelle og religiøse kulturarven; selvsagt kombinert med frisk og glad allsang sammen med alle de tilstedeværende!

Initiativtakerne bak tiltaket «Bygdekveld på Karlsholm» er en lokal gruppe ildsjeler som kaller seg «Karlsholms venner». I mange år har forsamlingshuset Karlsholm vært et viktig møtested på Idd. Det har gitt bygdefolk i alle aldre gode minner. Samlingene de har deltatt i på Karlsholm har vært viktige. Håpet er at bygdekvelden torsdag 14.mars vil bli et flott bidrag i den rekken.

Som seg hør og bør blir det selvsagt god tid til mat og prat på arrangementet – i tillegg til at det blir utlodning og også anledning for alle til å verve seg som offisiell «Karlsholm-venn».

Menighet
Aldersgruppe