Forsiden/Industrieventyret på Elgeklev

Industrieventyret på Elgeklev

publisert: 30. Januar 2019
Torsdag 14.februar dukker lokalhistorikeren Rolf-Arild Engebretsen opp på en ny spennende "Bygdekveld på Karlshom". I sitt kåseri vil han ta fram den eventyrlige historien fra slutten av 1800-tallet om glassverket på gården Elgeklev på Ør.

Lokale vyer sammen med innleid arbeidskraft og kompetanse fra Sverige var bakgrunnen for det dristige initiativet. Driften skulle vise seg å bli krevende, men artig nok ble blant annet vindusrutene i det den gang nybygde Rikshospitalet på 1880-tallet faktisk levert fra Elgeklev!

Kveldens musikalske gjest på Karlsholm er kornettisten Vegard Grinnbo. Han begynte å spille på en gammel trompet som lå på soverommet til mormor og bestefar og syv år gammel startet han i Idd skolemusikkorps. Senere har han spilt i Tistedalsmusikken, Eidsberg brassband, Halden storband og Hans Majestet Kongens Garde, og nå er han aktiv i Blåsekompaniet. På Karlsholm lover han sammen med vår egen lokale Marte-Kari Melkerud å skape sang- og musikkglede for og med alle tilstedeværende.

Initiativtakerne bak tiltaket «Bygdekveld på Karlsholm» er en lokal gruppe ildsjeler som kaller seg «Karlsholms venner». I mange år har forsamlingshuset Karlsholm vært et viktig møtested på Idd. Det har gitt bygdefolk i alle aldre gode minner. Samlingene de har deltatt i på Karlsholm har vært viktige. Håpet er at bygdekvelden torsdag 14.februar vil bli et flott bidrag i den rekken.

Som seg hør og bør blir det selvsagt god tid til mat og prat på arrangementet – i tillegg til at det blir utlodning og også anledning for alle til å verve seg som offisiell «Karlsholm-venn».

Menighet
Aldersgruppe