Forsiden/Det Norske Blåseensemble og BBC Singers fremfører Händels Messias

Det Norske Blåseensemble og BBC Singers fremfører Händels Messias

publisert: 01. Oktober 2018
6. desember blir Immanuels kirke åsted for årets klassiske konsertbegivenhet!

"Ob ich in meinem Körper war oder außerhalb, als ich es schrieb, weiß ich nicht. Gott weiß es” ("om jeg var i kroppen eller ikke da jeg skrev, vet jeg ikke. Gud vet"), utbrøt Georg Frideric Händel. Han hadde komponert sitt udødelige mesterverk Messias på bare 24 dager og ble gjenstand for spekulasjoner om Gud selv hadde holdt i pennen han skrev med.

For mennesker verden over har librettoen med bibelske tekster blitt en uunnværlig juletradisjon. I førsjulstiden feirer vi mesterverket Messias sammen med BBC Singers, deres sjefsdirigent Sofi Jeannin og en perlerad av solister. Samtidig feirer vi lanseringen av vår felles innspilling av verket, gjennomført i Saffron Hall – nær Cambridge i England – i august 2016. Illustrasjonsbildet til artikkelen er hentet derfra

Tyskfødte Händel var bosatt i England mesteparten av sitt voksne liv, og Messias ble skrevet på en tid da han skal ha vært gjeldtynget og deprimert. Han var delvis lammet og syk etter en lang karriere fylt med seier og suksess, spektakulære investeringer, fiaskoer og brutal konkurranse. Historien forteller at Händel gjennom Messias skrev seg frisk fra sin depresjon og fikk kreftene og livet tilbake.

Messias ble urfremført med engelsk libretto i Dublin i 1742 med den britiske kongen tilstede. Beretningen forteller at kong Georg II reiste seg under det bejublede Hallelujakoret for å ære Jesus som sin hersker, slik det er vanlig at man reiser seg for medlemmer av kongestanden. Da kongen reiste seg, fulgte publikum på, og det er nå flere steder blitt tradisjon at alle reiser seg under denne delen av verket.

6. desember kl. 19:00 vil Det Norske Blåseensemble og BBC Singers fremføre Messias i Immanuels kirke, som én av tre konsertsteder i Norge.

MEDVIRKENDE

BBC Singers
Det Norske Blåseensemble

Dirigent: Sofi Jeannin

Solister:
Berit Norbakken Solset, sopran
Marianne Beate Kielland, alt
Sam Boden, tenor
Matthew Brook, bass/baryton

Händels Messias fremføres i Stian Aareskjolds versjon.

Kjøp billetter her

Menighet