Forsiden/Klaverkonsert 18.11.2018: Trioen Oslo III kommer til Immanuels kirke!

publisert: 28. Juni 2018

Oslo III har hatt en rekke suksessfulle turnéer i Norge de siste årene, i tillegg til opptredener ved kjente festivaler som Oslo Kammermusikkfestival og Belfast International Arts Festival (UK).

Trioen har fokus på klassisk musikk i perioden 1840 -1940, særlig romantisk, impresjonistisk og ekspresjonistisk musikk. I tillegg har trioen som kunstnerisk mål, et tett samarbeid med unge komponister i Norge. Oslo III skal blant annet sette opp ny musikk skrevet av Marcus Paus ved deres neste turné i 2019.

Oslo III ble dannet i 2015. Trioens medlemmer er Bendik Finnerud (piano) Cathy Donnelly (cello) og Emil Huckle-Kleve (fiolin).

Årets høstturné er støttet av Kulturrådet.

Om programmet:

Astor Piazzolla skrev opprinnelig verket Las 4 estaciones portenas (Årstidene) som enkeltsatser. Han fullførte Sommer først, og hadde egentlig ikke tenkt å skrive flere satser. Fire år senere skrev han Vinter, før han påfølgende år skrev Vår og Høst.

Dmitri Shostakovich skrev sin første pianotrio allerede som student. Verket er én-satsig og speiler komponistens tidlige sans for romantisk musikk, en sans han senere skulle forkaste! Verket viser komponistens kjærlighet for skarpe og djevelske klanger; en skjønn forening mellom den vakre og melankolske verden, og kaos satt i system.

Franz Schuberts pianotrio nr.2 er blant de siste verkene han skrev før sin død. En trio som på mange måter oppsummerer alle hans lunefulle sider som komponist, fra det lekene til det uendelig melankolske. Sats nr. 2 har i moderne tid blitt en publikumsyndling, og det ikke uten grunn.

Edvard Grieg begynte å skrive på en pianotrio i 1878, men fullførte den aldri, det ble med én sats. Partituret ble liggende gjemt og glemt inntil Julius Röntgen, en kollega av Grieg fant notene etter hans død.

Om musikerne:

Emil Huckle-Kleve er utdannet ved Barratt Due musikkinstitutt. Før dette fullførte han Bachelorstudium på The Royal Academy of Music, London (First Class Honours) i juni 2012. Høsten 2014 begynte han i fast jobb i Oslo Filharmonien. Han har vunnet flere priser og har bred og variert erfaring fra orkester.

Bendik Finnerud har sin bakgrunn fra Barratt Due musikkinstitutt hvor han tok mastergrad i 2008 med professor Jiri Hlinka. Gjennom de siste årene har han spesialisert seg på klavermusikken til Franz Liszt og har turnert landet rundt med solo recitals og kammermusikk.

Cathy Donnelly er en Oslobasert cellist og cellolærer. Med sin utdannelse fra Barratt Due er Cathy en erfaren orkestermusiker og kammermusiker. Hun vikarierer med Oslo Filharmonien, Den Norske Opera og Ballet og Göteborg Symfoniker.

Kjøp billetter her

Menighet