Livets gang/Konfirmasjon/Informasjon om musikalhelgen 18.-19. mars

Informasjon om musikalhelgen 18.-19. mars

publisert: 10. Mars 2017
Her finner du som er konfirmant i Rokke, Berg eller Halden alt du trenger å vite om musikalhelgen.

Nå nærmer dato for musicalforestilling seg FORT; om en drøy uke braker det løs. Her er litt oppdatert informasjon dere trenger før helgen.

 

Lørdag 18/3

Denne dagen er det satt av tid til sceneprøver med de ulike gruppene:

 • Kor - møter kl 14:00 - 17:30
 • Snekkergruppa - møter kl 18:30 -19:30
 • Bakegruppa - møter kl 1100-1600 hjemme hos Pål
 • Video/teknikk - får beskjed fra Dag senest søndag 12/3 når og hvor dere skal møte
 • Drama - møter kl 10:00 - 14:00
 • Dans - møter kl 17:00 – 18:30

Alle gruppene møter i IMMANUELSKIRKEN hvis ikke annet er angitt.

Det er viktig at alle kommer på disse prøvene, og det sparer MYE frustrasjon hvis alle er ute tidsnok til at vi kan STARTE på de oppgitte klokkeslettene.

Det blir lagt inn nødvendige pauser under veis, men det blir ikke noe servering denne dagen. Ta med vannflaske og evt. nistepakke!

Vi satser på å ha alt teknisk utstyr på plass og i drift denne dagen så dere får prøvd å opptre med mikrofoner etc. Dere skal IKKE sminke dere eller ha på sceneantrekk på lørdagen. Se eget punkt om dette.

 

Søndag 19/3

Denne dagen møter ALLE klokken 11:00 i Immanuelskirken. Vi starter opp med gjennomkjøring og generalprøver ganske umiddelbart og holder på utover ettermiddagen. Ca program for dagen (her kan det bli endringer under veis):

11:00     Velkommen, praktisk info etc.

11:10     Forberedelse til gjennomkjøring

 • Kor/solister/dansere varmer opp
 • Dramagruppa finner frem kostymer/sceneantrekk/mikrofoner
 • Snekkergruppa, Matgruppa, Video og Teknikk får instruksjoner

11:30     Gjennomkjøring av hele forestillingen, med repetisjoner og justeringer

14:40     Felles pause

15:00     Generalprøve

17:00     Pause (ca tidspunkt; vi holder på til vi er ferdig!)

 • I denne pausen kan du gå opp til American Pizza på Storsenteret og spise pizza. Sørg for å komme tilbake til kirken i tide!
 • I løpet av denne pausen må ALLE SOM SKAL OPPTRE sørge for å ordne sminke og sceneantrekk.

18:30     Alle møter i kirken, ferdig sminket og antrukket

18:45     Dørene åpner for publikum

19:00     FORESTILLING

21:15     (ca) Ferdig. Du kan dra hjem når du har ryddet sammen sakene dine.

 

Mat og pauser

I tillegg til de pausene som er satt opp kommer vi til å legge inn korte pauser under veis etter som vi ser det er nødvendig. Flere av gruppene har også en del rolige perioder i løpet av dagen. Det er viktig at alle får i seg mat og drikke nok til å holde koken oppe gjennom helgen. Ta gjerne med matpakke til søndag ettermiddag og drikkeflaske + evt. «småmat» til å fylle på med under veis.

 

Dere får altså pizza på søndag før konserten, og muligens noe snask fra bakegruppa i løpet av dagen. Utover det må du selv sørge for mat og drikke. Du TRENGER en vannflaske!!!

 

PR

Husk at DU er den viktigste kanalen for å få publikum til konserten vår! Alle konfirmantene har fått utdelt et «loddark» med lapper de kan dele ut til venner, bekjente og familie: Alle som kommer på konserten kan levere én slik lapp, og etterpå trekker vi ut en av lappene. Den konfirmanten som har navnet sitt på den vinner et Android nettbrett. (Hvis du ikke har flere lapper igjen å dele ut klipper du ut noen lapper av vanlig papir, ca 10x15 cm store, og skriver ditt fulle navn med tydelige blokkbokstaver på.)

 

På øvelsen i neste uke får alle utdelt plakater til å henge opp. Hvis du trenger flere kan du laste ned herfra selv og skrive ut: http://halden.kirken.no/_service/42919/download/id/351032/name/plakat17.pdf

 

Del gjerne arrangementet videre på Facebook etc.:

https://www.facebook.com/events/1792464794407775/

og

http://halden.kirken.no/forside-view/article/1415534

 

 

 

Dugnadshjelp

Hvis det er noen voksne som også kan tenke seg å hjelpe til litt i løpet av helgen blir vi veldig glade for det! Konkret trenger vi folk til to oppgaver:

 

 • «Vaktmannskap» på søndag ettermiddag – Vi har godt med ledere til alt som skal gjøres, og flere frivillige og ansatte voksenpersoner som er med hele dagen. Imidlertid vil vi vil veldig gjerne ha et par ekstra voksenpersoner som kan være til stede i kirken i løpet av søndagen og hjelpe konfirmantene med å holde orden, finne en plasterlapp hvis noen trenger det, og ellers være trygge tilstedeværende voksne. Hvis du ikke har tid/lyst til å være med hele dagen er det flott om du kan stille noen timer.

 

 •  Vi trenger noen til å være bli igjen etter konserten og hjelpe til å rydde/rigge ned/kveile kabler.

 

Gi beskjed til meg på epost eller til 941 71 465 hvis dere har mulighet til å stille opp.

 

Billetter

Vi tar ikke penger for å komme inn. De som vil kan gi en gave til konfirmantarbeidet etter konserten.

 

Ordning och reda

Det er mye som skal organiseres og gjøres på kort tid denne helgen. Samtidig er det ikke til å komme unna at det blir en del venting for noen. Derfor er det vikitg at alle gjør så godt de kan for å prøve å respektere følgende:

 

 1. Med mindre du har fått beskjed om at «nå har du fri og kan gå deg en tur» skal alle være i kirken eller i UMIDDELBAR nærhet hele tiden. Når det blir gitt en beskjed er det ditt ansvar å være til stede og få den med deg. Hvis du MÅ dra fra kirken mens vi holder på skal du gi beskjed til en voksen leder.

 

 1. Møt opp presis! Dette gjelder både når du kommer og ikke minst etter pauser. Det er k j e d e l i g å vente på folk som somler.

 

 1. Hold orden. Kast søppel i søppelsekk, bokser/flasker i flaskesekk og ikke strø rundt deg med klær og personlige eiendeler. Ta med en bag/sekk å ha stæsjet ditt i.

 

 1. Hjelp oss å passe på inventar, utstyr og kostymer. Vis omtanke og hensyn når du behandler ting som ikke er ditt.

 

Antrekk

Dramagruppa skal prøve kostymer på lørdagen, men de andre gruppene trenger ikke stille i sceneantrekk før på søndag.

 

DRAMA: Vi ordner kostymer og rekvisitter hvis ikke annet er avtalt. Ha på tynt ugjennomsiktig langt undertøy el. i nøytral farge slik at kostymeskift går kjapt og greit. Vi har IKKE separate skifterom for gutter og jenter backstage! Husk at det blir varmt på scenen. Sandaler eller nøytrale sko i ensfarget brunt/sort/grått. Jenter med langt hår må sette det opp når de skal spille mannsroller.

 

KOR og SOLISTER: Vi ordner hvite konfirmantkapper til dere. Ha godt, lett fottøy uten for høy glitter&glam-faktor. Anbefaler tynne/lette klær under kappen!

 

TEKNIKK/ VIDEO og SNEKKER: Sort. Langermet tynn genser/skjorte + bukse. Mørke/nøytrale sko. Dere skal ha ulike roller rundt omkring i lokalet og bør ikke være for synlige. Snekkergruppa: Ta med arbeidshansker hvis du har; helst mørke.

 

DANS: Avtaler sceneantrekk med lederen deres.

 

MAT: Dere får enkle kostymer til å ha utenpå klærne når dere skal dele ut bakverk i forestillingen. Ha på deg vanlige klær og sko i nøytrale mørke farger (sort, grå, brun osv. Helst ikke hvitt.). Dere skal være ordensgruppe tidligere på dagen, så ta gjerne med deg et par arbeidshansker også.

 

Felles for alle: Husk gode sko, vi skal holde på lenge.

 

Mobil

Det er STRENGT forbudt å plugge inn mobilladere i tilfeldige stikkontakter! Vi har en ganske komplisert teknisk rigg, og vi MÅ ha oversikt over hva som er plugget inn hvor. Vi kommer til å legge ut en skjøteledning med et lite antall tilkoblingspunkter for deg som er nødt til å lade mobilen din i løpet av helgen. Du lader mobilen din på eget ansvar.

 

INGEN får ha mobil på seg under forestillingen.

 

Gi gjerne mobiltelefon/lommebok etc. til noen i familien din før forestillingen, så slipper du å stresse med det (husk å slå av lyden…)

 

Sminke

Alle (Både gutter og jenter!) som skal synes på scenen (kor, solister, drama, dans) skal sminke seg.  Scenelys får fort vårbleke nordmenn til å se litt sjukelige ut, og det er ganske lang avstand fra bakerst i kirken og frem. Vi anbefaler en eller annen form for brunfarge/pudder (ikke overdriv!) og at ansiktstrekk (øyenbryn, munn) blir fremhevet. Scenesminke er ikke for å gjøre deg pen men for at ansiktet ditt skal sees.

 

Det blir kjøpt inn noe felles sminke og gitt hjelp til dem som trenger det, men du kan gjerne bruke din egen. Gjør gjerne avtale med noen du kjenner som er flinke til å sminke om å hjelpe deg hvis du er usikker.

 

 

 

Vel møtt, dette blir en stoooor opplevelse!

Mvh. Johannes W. Halvorsen

 

Finn veien hit:
Johannes Wilberg Halvorsen Menighetspedagog

Halden kirkelige fellesråd

Os Allé 13
1777 Halden

 

Powered by Cornerstone