Dåp

- Veien inn i kirken
Det skjer et under i kirken
større enn verden vet.
Barnet får del i Guds rike,
svøpt i hans kjærlighet.

(Fra ”Det skjer et under i verden”, Gerd Grønvold Saue, S97 93)

Dåp i kirken

I Den norske kirke blir de fleste døpt som spedbarn, ofte i løpet av de første månedene, men det er ingen aldersgrense for dåp. Konfirmasjonstiden fører hvert år til at mange unge ønsker å la seg døpe. De døpte blir automatisk medlemmer i det kirkesamfunnet der de blir døpt. Samtidig blir de del av et større fellesskap med alle døpte – den universelle kirken.

Dåpen har tradisjoner helt tilbake til urkirken. I Norge står tradisjonen fremdeles sterkt. I 2015 ble det døpt 34 116 personer. Det gir en dåpsprosent på 57,8 av årskullet.

Ta kontakt med din menighet for å avtale dåp

Hvis du er forelder og ønsker at ditt barn skal bli døpt, eller om du selv ønsker å døpes, ta kontakt med kirkekontoret i Halden på telefon 69 17 95 53 eller epost: aag@kirkenshus.halden.no. Dere kan også gjerne benytte skjemaet til høyre for å melde inn dåp.

Er du allerede døpt, og bare ønsker medlemskap i Den norske kirke, kan du gjøre dette enkelt selv her.

Les mer om dåp på nettsidene til Den norske kirke

Dåp - høyre kolonnetoppDet er dåp. Menigheten, familien og venner har kommet til kirken for å bevitne og feire begivenheten. Presten gjør korstegn og øser vann over hodet til dem som blir døpt. Guds ord leses og det kristne budskapet forkynnes: Det er plass til alle i Guds rike! Når vi døper, gjør vi det etter Jesu befaling om å gjøre alle mennesker til hans disipler.

Dåpsbrosjyrebilde

Vi ønsker dåp

Her kan dere som ønsker å døpe barnet deres melde inn dåp. Etter at dere har sendt inn dette skjemaet vil dere bli kontaktet for nærmere avtale og bekreftelse av tidspunkt.

Vi gjør oppmerksom på at det IKKE er dåp i alle kirker hver søndag. Oppgi derfor gjerne flere tidspunkt, så er det lettere å finne en dato det passer.

Dersom noe av informasjonen (fødselsnr., faddere, f.eks.) er usikker, bare la det stå åpent. Kontakt oss heller på et senere tidspunkt.

Er det enklere for dere å kontakte oss på telefon, ring oss på 69 17 95 30.

Faddere

Oppgi fullt navn på minst 2, maksimalt 6, personer over 15 år.