Hva skjer?/Min menighet/Om Tistedal kirke

Om Tistedal kirke

publisert: 23. Oktober 2013
Tistedal kirke ligger midt i det historiske industriområdet ved Tistafossen.

Langkirken i teglstein fra 1865 som ligger like ved Tistafossen har sin helt spesielle historie. Midt på 1800-tallet var det sagarbeiderne som var knyttet til sagbrukene som utgjorde majoriteten av befolkningen. De ønsket sin egen kirke og befolkningen i Tistedal gjorde en imponerende innsats da de samlet inn over totusenkroner i løpet av et par måneder. Dagslønnen den gang var en krone og det ble et stort dugnadsarbeid for å få kirken bygd. I tillegg kom det også penger fra både presteskapet i byen og fra Saugbrugsforeningens aksjonærer.

I de senere år har kirkerommet blitt pusset opp. Sammen med altertavlen med Jesus i krybben, korsene i blyglassvinduene og kirkens vakre interiør, framstår kirkerommet nå fantastisk flott. Gjennom flere år har det rent vann inn gjennom taket og dette har igjen bidratt til råteskader og saltvandring i veggene. Arbeidene med taket ble ferdigstilt høsten 2009. Samtidig med at det ble lagt nytt uvendig tak, ble loftet isolert noe som er et viktig energibesparende tiltak.