Hva skjer?/Arrangementer/Utforsk kristen tro
Foto: Dave Hosford (CCBY 2.0)

publisert: 05. Januar 2018
«Hva tror du?» - Et ganske vanlig og hverdagslig spørsmål. Men hva tror du på…? Denne vinteren inviterer Berg menighet til en serie med temakvelder hvor vi sammen utforsker kristen tro. Gjennom fire kvelder med fire foredragsholdere kommer vi til å gå inn i noen av de store spørsmålene i tilværelsen og se på hvilke svar kristendommen forsøker å gi.

Temakveldene er ment for deg som undres, for deg som tror men gjerne vil ha påfyll og for deg som rett og slett er nysgjerrig. Vi ønsker å gå litt dypere enn det man får tid til i en 5 minutters radioandakt eller søndagspreken, og vi tenker at dette blir en arena hvor det er lov å stille spørsmål, grave og undre seg. Vi tenker ikke at noen sitter på alle svarene, men at vi sammen kan oppdage gamle verdier og nye sider og ved den kristne troen.

• Hva mener vi når vi sier Gud?

• Hva kan vi vite om Gud?

• Hva betyr skapelse  etter Darwin og The big bang?

• Hvem var og hva ville egentlig Jesus?

• Hva er frelse? Hva er nåde? Er de kristne begrepene gått ut på dato?

• En ny og bedre verden – håp eller illusjon?

• Kirken – hva skal vi med den?

Alle temasamlingene varer fra 19:00 til 21:30. I tillegg til undervisning/foredrag om kveldens tema er det satt av tid til spørsmål, samtale og refleksjon. Det blir servert enkel kveldsmat.

Samling 1: «Den store virkeligheten»

8. februar - Ole Jacob Nyhus

«Det er mer mellom himmel og jord enn man kan se», sier mange når de prøver å sette ord på troen sin. Denne kvelden tar vi for oss menneskets lengsel etter noe mer, og hvilke svar og perspektiver kristen tro gir.

Samling 2:  «Jesus – Gud i vår sårede verden»

15. februar - Kari M. Alvsvåg

I Bibelens fortellinger møter vi mennesket Jesus i møte med andre mennesker i alle livets nyanser. Samtidig er han Gud som kommer til oss i vår største glede og dypeste sorg. I denne samlingen ser vi nærmere på hvorfor Jesus er sentral i kristen tro, lære og praksis.

Samling 3: «Gjør det en forskjell?»

1. mars - Kristin K. Bakkevig

Det er i hverdagene våre livet leves. Det er her vi trenger både det som kan bære og gi mening og det som utfordrer oss til ansvar.
I kveld dreier det seg om erfaringer og tro som gjør en forskjell – og kan gi en himmel over livet.

Samling 4: «Jeg vil gi dere fremtid og håp»

22. mars - Johannes W. Halvorsen

«Om jeg visste at verden gikk under i morgen, ville jeg likevel gå ut i min hage og plante et epletre i dag» sa Martin Luther.. I denne samlingen ser vi på hva det vil si å leve i spenningen mellom vårt ansvar for denne verden og det håp den kristne troen gir for den neste.

Foredragsholdere

Utforsk kristen tro

Ole Jacob Nyhus, prest i Gjøvik menighet, hadde sin første prestetjeneste i Bryn og Lommedalen for 25 år siden. Medforfatter av boken «Kristen tro oppdatert».

Utforsk kristen tro

Kari Mangrud Alvsvåg er prost i Sarpsborg prosti og har tidligere hatt stilling som undervisnings-konsulent i Borg bispedømme.

Utforsk kristen tro

Kristin Krabberød Bakkevig er sogneprest i Berg menighet og har tidligere arbeidet som sosionom og retreatleder.

Utforsk kristen tro

Johannes Wilberg Halvorsen er menighetspedagog i Rokke, Berg og Halden menigheter.

Påmelding og deltageravgift

Deltageravgift på kr 300 dekker 4 temakvelder, bok og servering. Påmelding innen 1. februar til kristin.bakkevig@kirkenshus.halden.no