Hva skjer?/Nyhetsarkiv/Offisiell åpning av pilegrimsleden i Halden

Offisiell åpning av pilegrimsleden i Halden

publisert: 05. Juni 2018
Søndag 10. juni 2018 blir pilegrimsleden gjennom Halden offisielt erklært for åpnet. Dagen feires selvsagt med en PILEGRIMSVANDRING.

To pilegrimsgrupper går fra middelalderkirkene Berg kirke og Idd kirke, for så å møtes ved den flotte Immanuels kirke i Halden sentrum. Vandringen er på rundt 5 km og tar ca. 2 timer. Det er mulighet for å slutte seg til underveis.

Langs veien blir det stasjoner med hvile og historisk innhold.

Vel fremme ved Immanuels kirke blir det orgelmusikk ved kantor Maria Haug. Sogneprest Kjell Halvard Flø deler noen tanker om pilegrimstradisjonen, og det blir lystenning og sang.

På kirkeplassen blir offisiell åpning av pilegrimsleden ved ordfører Thor Edquist, og det serveres et varmende pilegrimsmåltid.

Arrangementet er gratis!

12.00:
Oppmøte ved Berg kirke ELLER Idd kirke
Her blir det en historisk orientering om middelalderkirkene ved Haldens historielag

12.15:
Pilegrimsvandring til Immanuels kirke.
Stopp med historisk innhold underveis.

14.15:
Orgelspill og samling i Immanuels kirke

14.30:
Offisiell åpning av pilegrimsleden ved ordfører i Halden

14.30:
Enkel matservering