Hva skjer?/Nyhetsarkiv/Konsert med ny kantor i Berg kirke!

Konsert med ny kantor i Berg kirke!

publisert: 04. April 2018
Torsdag 12.04 kl. 19:00 ønsker kulturutvalget i Berg kirke velkommen til konsert med sin nytilsatte kantor Maria H. Johansen.

Torsdag 12. april kl 19.00 ønsker vi velkommen til konsert i Berg kirke. Vi vil presentere vår nye kantor Maria H. Johansen. Hun kommer til å spille utvalgt musikk på orgel og piano, og med seg har hun Arild Elnes på saksofon. Vi kan love en kveld hvor kirkerommet kommer til å bli fylt av klassisk musikk fra særdeles gode utøvere.

Maria Haug Johansen er opprinnelig fra Sofia i Bulgaria, men har bodd i Norge siden 1997. Hun er meget godt skolert innenfor musikkfaget, og har en bachelorgrad og en mastergrad i klaver fra Nederland og Bulgaria, og en bachelorgrad og en mastergrad i kirkemusikk fra NMH i Oslo.

Hun har arbeidet som kantor i Bøler kirke i Oslo og i Ski, og er nå ansatt som kantor i Halden fra 1. februar 2018. Hun er også meget aktiv som kordirigent, og dirigerer både voksenkor og barnekor. For tiden dirigerer hun Enebakk blanda kor og Bedriftskoret for sykehuset i Østfold.

Arild Elnes er kjent for menighet og publikum i Berg, både som akkompagnatør ved ordinære gudstjenester og fra jazzgudstjenester.

Musikken Maria har valgt ut til konserten er musikk som har betydd mye for hennes utvikling som utøvende musiker. Vi kommer til å få høre musikk av Bach, Mozart, Beethoven, Schumann og Grieg.